KRS puolustautuu eheytysopetusväitteitä vastaan

Kansan Raamattuseura kiistää Vivamon toimintakeskuksen johtaja Kalevi Rautjoen suulla esitetyt väitteet eheyttämiskoulutuksesta KRS:n järjestämän RE-koulutuksen yhteydessä. KRS toimitti tänään julkisuuteen tiedotteen, jossa korostetaan tiukkoja eettisiä ohjeita ja asiakkaan valintojen ja itsemääräämisoikeuden sekä uskonnollisten ja eettisten näkemyksiä kunnioittamista. Tiedotteessa paheksutaan sitä, mikäli joku koulutuksen käynyt rikkoo näitä ohjeita.

KRS:n toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma puolestaan korostaa tiedotteessa, että yhdistyksen Kirkkohallitukselta saamat avustukset eivät liity Rikotusta eheäksi eli RE-koulutukseen. Kotimaa24 tavoitti Kalevi Rautjoen puhelimitse iltapäivällä. Rautjoki toisti lehdistötiedotteen sisältöä.

– Koulutus on perustettu v. 2000 ja kyse ei ole korjausterapiakoulutuksesta. Tarkoituksena on vastata kokonaisvaltaiseen ihmisenä olemisen haasteeseen, olipa kyse mistä asiasta tai elämänalueesta tahansa. Se, että koulutuksen agendana olisi muutosterapia, on väärää tietoa, kertoo Rautjoki Kotimaa24:lle.

– Meidän tehtävämme ei ole määritellä yksilön seksuaalisen eheyden tilaa vaan kulkea rinnalla, jotta ihminen voi itse tehdä elämänsä ratkaisuja.

Rautjoki sanoo, että ihmisen seksuaalisuuden ja eheyden alueella kysymykset eivät koskaan ole joko-tai kysymyksiä. Hengellisyys on osa sielunhoitoterapiaa, mutta se ei saa yksinään määrittää terapian tavoitteita.

– Tärkeänä lähtökohtana meillä on, että emme tee ihmisen seksuaalisuudesta pelastuskysymystä. Meillä ei ole tavoitteena kouluttaa sairaanhoitajista muutosterapeutteja, Rautjoki summaa.

Lue KRS:n tiedote

Kirkkopalvelut: Sielunhoitoterapeuttien koulutusta mahdotonta valvoa tarkasti

Edellinen artikkeliEija-Riitta Korhola suivaantui Iltalehden pääkirjoitukseen ja lopetti lehden blogistina
Seuraava artikkeliKiirastorstai edelleen pääsiäisen suosituin kirkkopyhä

Ei näytettäviä viestejä