Kristillistä kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria käsittelevälle sivustolle apuraha

Kristillistä kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria käsittelevä Aarreaitta-sivusto on saanut Tieteen ja taiteen kristillisen tukisäätiön (TTKT) kannustusapurahan, sivusto kertoo tiedotteessaan. Apuraha myönnetään tänään keskiviikkona Kirkkohallituksen tiloissa.

TTKT:n sivuilla kerrotaan, että vuonna 2016 jaetaan kaksi tuhannen euron apurahaa.

”Aarreaitassa perehdytään suomalaiseen kristilliseen kuvataiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin monesta eri näkökulmasta sekä esitellään niiden tekijöitä ja tutkijoita. Sivuston toivotaan palvelevan sekä kristittyjä että niitä, jotka lähestyvät käsiteltäviä teemoja teoreettisesti”, tiedotteessa kerrotaan.

Aarreaitassa julkaistaan muun muassa taiteilijahaastatteluja, artikkeleita sekä visuaalista hartausmateriaalia. Tekijät suosittelevat aineistoa käytettäväksi myös seurakuntatyössä, uskonnonopetuksessa tai omassa hartaudenharjoituksessa.

Sivustoa tekevät taidehistoriasta valmistunut filosofian maisteri Pauliina Nyqvist ja graafisen suunnittelun opintoja viimeistelevä Saara Santala.

”Alun perin juuri yhteinen kiinnostus taide- ja kulttuurialoihin sekä luovaan työskentelyyn oli asia, joka toi nuoret naiset yhteen ja loi pohjan ystävyydelle ja myöhemmälle yhteistyölle. Kummallakin oli halu yhdistää kaksi tärkeintä mielenkiinnon kohdettaan, kuvataiteet ja kristinusko, sekä oppia ja inspiroitua niistä lisää. Molemmat myös kokevat tärkeäksi jakaa löytönsä muiden iloksi”, tiedotteessa sanotaan.

Aarreaitta-sivusto on perustettu helmikuussa 2016, ja sitä on tehty vapaaehtoisvoimin. Tiedotteen mukaan kannustusapuraha on tarkoitus käyttää ylläpidosta koituviin kustannuksiin. Sillä aiotaan toteuttaa muutamia uudistuksia sivustolle.

Kuva: Kuvakaappaus Aarreaitta-sivustolta.

Edellinen artikkeliOman kirkon perustanut Patrick Tiainen puhuu luterilaisille Tuusulassa – ”Seurakuntalaiset toivoivat
Seuraava artikkeliSheldon Ylioja: Virttä ei saa tappaa huonolla säestyksellä

Ei näytettäviä viestejä