Kristillisen rauhanliikkeen palkinto ylilääkäri Mika Valtoselle ja Suomen tehohoitoyhdistykselle

Suomen kristillinen rauhanliike (SKR) on päättänyt antaa vuoden 2022 rauhanpalkintonsa Turun yliopistollisen keskussairaalan tehohoidon ylilääkärille Mika Valtoselle ja Suomen tehohoitoyhdistykselle.

SKR sanoo tahtovansa rauhanpalkinnollaan tunnustaa Suomen tehohoitoyhdistyksen roolin yhteiskunnan polarisaation vähentämisessä erityisesti koronapandemian aikana. Ihmisten valinnat eivät muuta heidän ihmisarvoaan.

”Ylilääkäri Mika Valtonen on Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtajana tuonut vahvasti esiin vaatimukset ihmisten yhdenvertaisuudesta ja ihmisarvon loukkaamattomuudesta. Tämä sanoma ei ole ainoastaan eettisesti arvokas, vaan se on myös tärkeä toiminnallinen ohjaus koronan haavoittamalle yhteiskunnalle”, sanoo SKR:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Ojala.

SKR haluaa alleviivata Suomen tehohoitoyhdistyksen eettisten ohjeiden luonnetta, jossa korostuu vahvasti syrjimättömyyden periaate: hoidon aiheellisuuden arviointiin eivät saa vaikuttaa potilaan sukupuoli, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai muu vakaumus.

”Järjestönä, joka korostaa syrjimättömyyden merkitystä yhteiskunnallisen rauhan ja vakauden edistämisessä, SKR:n mielestä Suomen tehohoitoyhdistyksen eettinen linja ja sen käytännön toteutus on vuoden 2022 parasta rauhantyötä”, toteaa Ojala.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliMari Leppänen, lestadiolaisuus, korona, avioliittokäsitys – Katso mitkä olivat Kotimaan 20 luetuinta verkkojuttua
Seuraava artikkeliKommentti: Entä jos ydinperhe katoaa? – Sitran selvitys heikoista signaaleista jossittelee perustellusti tulevaisuudella

Ei näytettäviä viestejä