Kotimaa24 tarjoaa päivittäin paastovinkkejä

Huomenna tuhkakeskiviikkona alkaa 40 vuorokautta kestävä paastonaika. Kotimaa24:ssa alkaa samalla 40 -osainen juttusarja, jossa annetaan paastovinkkejä. Jokaisena paastopäivänä julkaistaan lyhyt, teemoitettu teksti.

Paastovinkkien on tarkoitus tarjota helposti kunkin omassa arjessa kokeiltavia ja toteuttavia konkreettisiakin elämän kohtuullistamisehdotuksia.

Kotimaa24 toimitus on haastanut myös joukon kansanedustajaehdokkaita mukaan kertomaan paastokokemuksistaan. Ehdokkaat on myös haastettu toteuttamaan paastovinkkejä.

Paastonajalla katsotaan olevan monia eri tavoitteita. Ihminen voi katua syntejään, tutkiskella Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa.

Paastonaikana voi pyrkiä kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan toisten hyväksi.

Paastonajan alkuosan aiheena ovat katumus, mielenmuutos ja taistelu pimeyden valtoja vastaan.

Paastonajan loppuosa keskittyy Kristuksen kärsimykseen.

Paastonaikaa voi toteuttaa monella tavalla. Ruokapaasto on sen perinteisin muoto, mutta luterilaisia eivät sido mitkään säännökset mistä voi paastota. Tärkeintä on yrittää luopua jostakin sellaisesta, joka näyttelee elämässä liian suurta osaa. Elämän yksinkertaistaminen ja luopuminen ovat paastoa laajempia haasteita, mutta paastonaika antaa mahdollisuuden kokeilla, miltä luopuminen tuntuu, ja mietiskellä, voisiko jostain luopua kokonaan tai osittain paaston jälkeen.

Edellinen artikkeliHuittisissa päätettiin sallia kirkon käyttö parisuhderukouksiin
Seuraava artikkeliUudessa-Seelannissa romahtaneesta katedraalista ei löytynytkään uhreja

Ei näytettäviä viestejä