Kotimaa24 alkoi julkaista uutisia tasan kymmenen vuotta sitten

Kotimaa24:n uutistuotannon aloittamisesta tulee 1.9. kuluneeksi kymmenen vuotta. Sivuston ensimmäinen uutinen julkaistiin Oulussa pidettyjen Kirkon viestintäpäivien aikana.

– Kymmenen vuoden aikana Kotimaa24 on lunastanut paikkansa valtakunnallisena uskontojournalistisena sivustona, jonka uutisia siteerataan säännöllisesti monissa muissakin medioissa. Uutisten pääpaino on luonnollisesti luterilaisen kirkon asioissa, mutta pyrimme mahdollisuuksien mukaan seuraamaan myös muiden kirkkokuntien ja uskontojen asioita Suomessa ja maailmalla, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

Kotimaa24:n taustalla olivat aluksi Kotimaa Oy, Kirkkohallitus (Kirkon viestintä), pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymät, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Oulun seurakuntayhtymä ja Seinäjoen seurakunta. Neljän vuoden jälkeen seurakunnat jäivät pois, ja Kotimaa24:stä tuli kokonaan Kotimaa Oy:n toimintaa.

Kotimaa24 tuli nimenä tutuksi jo ennen uutistuotannon alkamista, vuonna 2009. Aluksi sivusto oli blogialusta ensisijaisesti kirkon asioista keskustelemista varten. Lukijablogit ovat edelleen olennainen osa Kotimaa24-sivustoa.

Kotimaa24:ssä on parhaillaan meneillään useita teknisiä, ulkoasuun, sisältöön ja brändiin liittyviä uudistuksia. Esimerkiksi julkaisujärjestelmä, jolla uutiset kirjoitetaan ja julkaistaan, on vaihtunut. Uudistuksia tulee sivustolle näkyviin syksyn mittaan yksi kerrallaan.

– Verkko on tulevaisuudessa entistä keskeisempi osa pian 115-vuotiasta Kotimaata. Haluamme jatkossakin kertoa lukijollemme kirkon asioista kriittisen solidaarisesti, Mari Teinilä lupaa.

Kotimaa on edelleen ainoa laajasti koko kirkon asioita Suomessa seuraava media.

Kotimaa24:ssä vierailee kuukausittain jopa 100 000 eri käyttäjää.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliSuomen Lähetysseuran yt-neuvottelut päättyivät – jopa 22 voidaan irtisanoa
Seuraava artikkeliMarraskuun Maata Näkyvissä -festarit perutaan tältä vuodelta koronatilanteen takia

Ei näytettäviä viestejä