Körttien juhlakirjassa vastataan syytöksiin

Herättäjä-Yhdistyksen 100-vuotisjuhlakirja Arjen halleluja ilmestyy helmikuussa. Kirja koostuu eri-ikäisten henkilöiden herännäisyyden itseymmärryksen kuvista. Körttiläinen arkinen tavallisuus koostuu heidän mielestään itse elämästä, herättäjäjuhlista, veisuusta ja Siionin virsistä.

Kirjoituksissa muun muassa kummastellaan sitä, miksi herännäisyys määritellään ulkopuolelta negaatioiden eli kieltolauseiden voimin. Heränneitä arvostellaan muun muassa siitä, että heillä ei ole oikeanlaista Raamattu-näkemystä tai että heidän käytösmoraalinsa on liian löysää.

Kirjoittajien mielestä moraalinen elämä koostuu vaikeista valinnoista, joita ristiriitaisessa maailmassa ja elämässä täytyy tehdä. Moraalikysymykset liikkuvat siis toisaalla kuin yksilöseksuaalisuuden asioissa, kuudennen käskyn johdannaisissa. Kirjoittajien katsovat, että armon evankeliumi on eri asia kuin elämän moraali.

Mietteitään kirjassa tuovat julki muun muassa Jukka Hautala, Kaisa Rönkä, Simo Juntunen, sekä Jaakko Löytty.

Herättäjä-Yhdistyksen perustamisesta tulee helmikuussa kuluneeksi sata vuotta. Pääjuhlaa vietetään Helsingissä 17.-19.2.2012, alueellisia juhlia järjestetään pitkin vuotta. Juhlavuoden tunnuksena on ”Arjen halleluja”.

Edellinen artikkeliTulkaa kaikki -koordinaattori: Kuopion finalisteilla paljon annettavaa kirkolle
Seuraava artikkeliArkkipiispan sihteeri saa jatkaa vanhoillislestadiolaisen liikkeen puhujana

Ei näytettäviä viestejä