Konnevedellä juhlitaan graniittikirkon satavuotista historiaa – kuuluu nykyään Laukaan seurakuntaan

Konneveden sata vuotta täyttävää kirkkoa juhlitaan sunnuntaina 10. heinäkuuta muun muassa juhlamessulla.

Konneveden harmaa graniittikirkko edustaa myöhäistä kansallisromantiikkaa. Arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1922 ja vihittiin käyttöön juhannuksena 1923. Kirkkoon mahtuu 360 henkeä.

Kirkon alttaritaulun on maalannut vuonna 1957 Urho Lehtinen. Teoksen nimi on Taakankantajat. Lehtinen on maalannut myös kastesymbolin ja lehterikaiteiden 10 käskyä -maalaukset.

Kirkko on peruskorjattu vuonna 2006. Korjauksen yhteydessä uusittiin mm. peltikatto ja sähköistys, rakennettiin vesijohto ja nykyaikaiset wc- ja sakastitilat.

Laukaan seurakunnan kirkkoherra Harri Romar saarnaa kello 10 alkavassa juhlamessussa ja avustavana pappina on Eemil Vähäjylkkä. Musiikista huolehtivat seurakunnan kanttorit sekä Lumous-kuoro. Messun jälkeen seurakunta tarjoaa kirkkoväelle juhlakahvit.

Konneveden seurakunnasta muodostettiin Laukaan kappeliseurakunta tämän vuoden alusta.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran.\n>Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKahvikupponen kellotapulissa kuuluu kesään – seurakuntien kesäkahviloita pyörittävät nuoret, vapaaehtoiset tai yrittäjät
Seuraava artikkeliKyrkans Tidning täyttää 40 vuotta – Itsenäinen lehti on tärkeä osa kirkon demokratiaa Ruotsissa

Ei näytettäviä viestejä