Kolumni: Äidinkielen merkitys ihmisen hengelliselle elämälle on arvaamattoman suuri

Viime viikonvaihteessa Inarissa vietetyt Saamelaiset kirkkopäivät olivat ensikertalaisellekin vaikuttava kokemus. Lisäksi kolmipäiväinen kirkollinen yleissaamelainen kohtaaminen toi mielenkiintoisella ja merkittävällä tavalla esille saamelaiskielet. Niitä on olemassa yhdeksän, joista Suomessa puhutaan kolmea: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Pohjoissaamella on Suomessakin tuhansia puhujia, mutta kahden muun äidinkieliset puhujat lasketaan sadoissa. Nämä ja eräät muut saamelaiskielet olivat kirkkopäivien keskeisimmät kielet….

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliSeurakunta­vaalien inspiraattori: ”Sopu­vaali on huono vaihto­ehto” – Kirkkoherra Turusta: ”Yksi lista on toiminut meillä”
Seuraava artikkeliHanna Jensen kirjoitti kirjat molempien vanhempiensa muisti­sairaudesta – ”Ei kuoleman­tuomio vaan uuden elämän­vaiheen alku”

Ei näytettäviä viestejä