Kolmen minuutin treffit kiinnostivat seurakuntalaisia

Seinäjoen seurakunnan yhteiskunnallisen työn järjestämille sinkkujen pikadeiteille osallistui viime lauantaina 7. marraskuuta 25 eri-ikäistä miestä ja naista. Naisia oli mukana 14, miehiä 11. Kohtauspaikkana toimi seurakunnan ylläpitämä kahvila Cafe Kismus Seinäjoen keskustassa. Deittailijat esiintyivät nimimerkeillä.

– Oli hienoa, että moni oli valinnut pikadeitit, vaikka samana iltana oli paikallisen sinkkujen Facebook-ryhmän pikkujoulu, diakonissa Tanja Salo sanoo.

Salo muistuttaa, että seurakunta on rakkauden asialla, ja tämä koskee niin perheellisiä kuin yksin eläviä.

– Eräs seurakuntalainen oli pannut merkille, että perheille ja pariskunnille suunnattua toimintaa on hyvin tarjolla. Hän toivoi, että seurakunta ottaisi sinkut paremmin huomioon.

Salo kiinnostui Tampereen seurakunnan pikadeitti-ideasta pastori Minna Lainimon kanssa, ja he halusivat kokeilla tapahtumaa Seinäjoella, jossa pikadeitit järjestettiin ensi kerran syksyllä 2014.

– Tietysti mietittiin, millaisen vastaanoton pikadeitit saavat täällä meidän alueellamme ja miten ne sopivat kulttuuriimme. Ei yhtään negatiivista palautetta, vaan päinvastoin, pikadeitit ovat saaneet hyvän vastaanoton seurakuntalaisilta, Salo iloitsee.

Seurakuntapastori Petri Lassila ohjeisti pikadeittailjoita kahvittelun lomassa: aikaa on kolme minuuttia per keskustelukumppani, ja kierroksen jälkeen on mahdollisuus sujauttaa yhteystietokortti terveisineen kirjekuoreen yhdelle tai useammalle keskustelukumppanille.

Tämänvuotisten pikadeittien saldona kaikki saivat yhteystietokortteja kuoriinsa ja jokaisella oli hymy huulilla kotiin lähtiessään.

– Seurakunnalla on muutakin toimintaa, jossa sinkut voivat tavata toisiaan. Keväällä järjestimme sinkkuleirin ja seuraavaksi vietetään sinkkujen joulujuhlaa 17. joulukuuta. Viime vuonna juhlaan saapui nelisenkymmentä osallistujaa, Lassila kertoo.

Kuva: Outi Rantala. Diakonissa Tanja Salo (vas.) ja pastori Petri Lassila vetivät viime lauantaina Seinäjoen seurakunnan historian toiset pikadeitit sinkuille. Jarza piti iltaa onnistuneena. Illan aikana syntyi uusia tuttavuuksia ja kuoreen ilmestyi yhteystietokortteja.

Lue myös:

Seurakunnan Pikadeitit kiinnostavat myös kirkkoon kuulumattomia

Edellinen artikkeliRadio Deille kaksi uutta kuuluvuusaluetta
Seuraava artikkeliSuomen suurin sisäjumalanpalvelus televisioidaan

Ei näytettäviä viestejä