Kohta 18 sai Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinnon

elokuvapalkinto420

Ohjaaja Maarit Lallin elokuva, Kohta 18 on saanut Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla 24.marraskuuta. Palkinnon suuruus on 1500 euroa, ja se jaettiin nyt neljännen kerran.

Lallin ensimmäinen pitkä elokuva käsittelee pian täysi-ikäiseksi tulevien poikien elämää perheissään. Viiden nuoren maaginen täysi-ikäisyysraja lähenee, ja nuoret ottavat etäisyyttä kasvuperheisiinsä monella tapaa.

– Nuoret ovat juuri nyt katseen kohteena, ja aihe on ajan ytimessä, palkinnon saajan valinnut tuottaja Pirkko Frank-Arkimies toteaa.

– Lallin dokumenttiohjaajan tausta näyttäytyy episodielokuvassa myönteisellä tavalla. Hänen henkilöhahmonsa ovat kuin naapurinpoikia, joiden puolelle katsoja monien elokuvan ristiriitatilanteiden keskellä asettuu, Frank-Arkimies sanoo perusteluissaan.

Palkintoperusteissa todetaan myös, että parhaimmillaan Kohta 18 -elokuva haastaa nuoria, heidän vanhempiaan ja muita läheisiään todelliseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.

Kirkon mediasäätiön palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Edellinen artikkeliKonsertti Gazan uhrien hyväksi – Miksei Israelia tueta?
Seuraava artikkeliRauhan Tervehdys: Kirkko unohtanut dinkut ja sinkut?

Ei näytettäviä viestejä