KMN vetoaa kansainväliseen yhteisöön Syyrian puolesta

Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Olav Fyske Tveit sanoo kirkkojen tuomitsevan Syyrian joukkomurhan, tuntevan syvää tuskaa ja rukoilevan uhrien omaisten puolesta.  Tiistaisessa julkilausumassa KMN vaatii myös  Houlan joukkomurhan tekijöitä vastuuseen.

– Ne, jotka ovat syyllisiä tähän joukkomurhaan ja muihin julmuuksiin, pitää saattaa oikeuden eteen. KMN  patistaa kansainvälistä yhteisöä tukemaan YK:n yrityksiä saada aikaan rauha ja lopettaa väkivallan kierre, Tveit sanoo.  Vuoden aikana viattomia siviilejä on kuollut, haavoittunut tai ajettu maanpakoon sietämätön määrä.

KMN:n on vedonnut useaan kertaan myös Syyrian armeijaan ja muihin turvallisuusjoukkoihin, jotta nämä lopettaisivat kohtuuttoman voimankäytön ja turvaisivat kansalaisten oikeudet kokoontua ja ilmaista itseään.

– Syyrian hallituksella, kuten kaikilla hallituksilla, on velvollisuus suojella omia kansalaisiaan ja heidän perusoikeuksiaan ja vapauksiaan, KMN:n pääsihteeri Tveit muistuttaa.

YK:n erikoislähettiläs Kofi Annan tapasi eilen Damaskoksessa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin. Annan kertoi kansainvälisen yhteisön vakavan huolen Syyrian väkivaltaisuuksista ja erityisesti Houlan tapahtumista. Hän sanoi pyytäneensä al-Assadilta rohkeita askelia vauhdittamaan rauhan toteutumista. Al-Assad syyttää väkivaltaisuudesta terroristeja. Useat maat ovat pyytäneet Syyrian lähettiläitä poistumaan maastaan.

Lue julkilausuma täältä

Edellinen artikkeliEmerituspiispa huolestunut pirstoutuneesta nykykristillisyydestä
Seuraava artikkeliKotimaa: Nyt puhuvat hoitokokousten uhrit

Ei näytettäviä viestejä