K&K julkaisi pilakuvan Muhammedista

(Muokattu klo 16.30) Helsingin seurakuntayhtymän lehti Kirkko ja kaupunki julkaisi maanantaina pilakuvan vatsaan ammutusta profeetta Muhammedista. Oululaisen sarjakuvataiteilija Ville Rannan piirtämässä kuvassa on myös kolme muuta ammuttua hahmoa, jotka on nimetty uskovaksi, ateistiksi ja muslimiksi. Hahmot esittävät viime viikolla Pariisissa tehdyn terrori-iskun uhreja.

Ville Ranta julkaisi maanantaina Facebook-sivullaan myös ison suomalaisen sanomalehden tilaaman Muhammed-sarjakuvan, jonka julkaisemisesta lehti myöhemmin kieltäytyi. (Lue lisää asiasta täältä.) Sarjakuvassa Muhammed toteaa vihaisesti terroristien pilkkaavan häntä. Ranta ei halunnut kommentoida asiaa enempää.

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Seppo Simola ei juuri halunnut maanantaina kommentoida pilakuvan julkaisemista. Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtajana työskentelevän Simolan mukaan pilakuva on yhteensopiva toisen uskonnon arvojen kunnioittamisen kanssa. Islamin valtavirtasuuntaukset pitävät profeetta Muhammedin kuvallista esittämistä poikkeuksetta loukkaavana.

– Pilapiirros Muhammedista on vaikea merkki käyttää. Se tulkitaan helposti muslimeja vastaan kohdistetuksi tahalliseksi loukkaukseksi. Ajattelen kuitenkin, että toisaalta juuri Muhammedin piirtäminen on osoitus siitä, etteivät pilapiirtäjät pelkää piirtää mitä parhaaksi näkevät, Ville Ranta kommentoi asiaa Kotimaa24:lle.

Kuva: Jaani Föhr

Lue aiheesta lisää Kotimaa Prosta.

Katso Ville Rannan pilakuva K&K:n Facebook-sivuilta ja sarjakuva Rannan sivuilta.

Lue myös

Pariisin terrori-iskut koskettavat Lähetysseuran Marhaban-keskuksen työtä

”Pilapiirroksia ei tarvitse hyväksyä, mutta niitä pitää sietää”

Ammuskelussa Pariisissa kuoli 12 – Satiirilehti julkaisi ISIS-johtajaa pilkkaavan kuvan

Edellinen artikkeliKirkon ympäristökasvatuspalkinto Raision seurakuntaan
Seuraava artikkeliKD-lehti: Räsäsen Facebook-sivut katosivat

Ei näytettäviä viestejä