Kiviniemi soitti – urut kärysivät – palokunta paikalle

Kiviniemi Kalevi 205

– Moottorin syttyminen kesken konsertin on äärimmäisen harvinaista. Tällainen tapahtui minulle nyt ensimmäisen kerran, vaikka olen soittanut yli 2 000 esitystä vuosikymmenten aikana, kertoo urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi.

Konsertti jouduttiin keskeyttämään, sillä urut lakkasivat toimimasta. Kiviniemi ja kirkon vahtimestari lähtivät tutkimaan tilannetta urkujen moottorihuoneeseen.

– Haju oli voimakas ja pistävä, Kiviniemi kertoo.

– Vaikka ilmiliekkejä ei ollut ja käryn syy oli selvä, päädyimme kutsumaan palokunnan paikalle. Pelastuslaitos mittasi moottorin ulkolämpötilaksi 130 astetta, Kiviniemi kertoo.

Tiistai-iltana pidetyllä konsertilla tuettiin Aamu – Suomen lasten syöpäsäätiötä ja Pyhän Konstantinus Suuren ritarikunnan työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Konsertissa esiintyivät Kiviniemen lisäksi harpputaiteilija Kirsi Kiviharju ja oopperalaulaja Jari Parviainen.

– Tulin juuri vauhdikkaasta konsertista Pariisista suoraan tänne Helsinkiin konsertoimaan. Leikkisästi voisi sanoa, että mies tulee niin kuumana kuin tuulispää että urutkin kuumenevat alla pelkästä katseesta, pohdiskelee maamme kansainvälisesti arvostetuin urkutaiteilija harvinaista tilannetta.

Johanneksenkirkot urut ovat Kalevi Kiviniemelle erittäin tutut, sillä hän on soittanut näillä maamme arvokkaimpiin kuuluvilla uruilla diplominsa.

– Minä jopa nukuin urkujen sisällä diplomityötä tehdessäni liki puolen vuoden ajan, Kiviniemi jatkaa.

Kalevi Kiviniemi esiintyy seuraavan kerran Suomessa hyväntekeväisyyskonsertissa Hämeenlinnassa Jaakko Ryhäsen kanssa lauantaina 19. lokakuuta.

Tuli-teema on ollut Kiviniemellä myös taiteellisen inspiraation lähteenä, katso kuva täältä

Edellinen artikkeliArkkipiispa: Vanhenemisaikojen muuttamista harkittava
Seuraava artikkeliProfessori Eskola lestadiolaiskeskustelusta: ”Tosi otsikko voi olla harhaanjohtava”

Ei näytettäviä viestejä