Kirkosta eronnut lapualainen ja kirkkoherra ilmoittivat tehneensä sovinnon

Esirukouksen epäämisen takia kirkosta eronnut Mari Haarajärvi ja Lapuan tuomiorovasti Matti Salomäki ovat tehneet sovinnon. Asia selviää heidän yhdessä allekirjoittamastaan tiedotteesta.

Kotimaa24 kertoi tapauksesta maanantaina. Haarajärvi kertoi viime viikonloppuna Ilkka-lehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että hän tuli kirkkoherranvirastossa torjutuksi pyydettyään esirukousta avioliitolleen.

Tuomiorovasti Matti Salomäki sanoi tuolloin Kotimaa24:ssä, että kyse oli väärinkäsityksestä ja persoonien yhteentörmäyksestä. Hän kertoi myös, että kirkkoneuvostossa on keskusteltu sateenlaariavioliittoihin liittyvistä menettelytavoista.

Haarajärvi ja Salomäki kertovat tavanneensa eilen keskiviikkona ja käyneensä läpi viime päivien tapahtumia.

”Keskustelua on käyty vilkkaasti avioliittoon vihittyjen puolesta rukoilemisesta niin lehdissä kuin sosiaalisessa mediassakin, jossa se on välillä saanut muotoja, joihin emme voi yhtyä. Koemme tärkeäksi sen, että tässä uudessa tilanteessa, jonka avioliittolain muuttaminen on tuonut, voimme käydä rakentavaa keskustelua, kuunnella ja ymmärtää toisiamme ketään haavoittamatta ja loukkaamatta”, he kirjoittavat.

”Kaikista asioista ei kirkossakaan tarvitse olla samaa mieltä ja silti voimme yhdessä jakaa uskon keskeiset asiat. Toivomme, että keskustelu voi edelleen jatkua eri puolilla toinen toistamme kunnioittavassa hengessä.”

Molempien allekirjoittamassa tekstissä kehotetaan kiinnittämään huomiota pääsiäisen sanomaan ja Kristuksen ylösnousemukseen.

”Pääsiäisenä voimme yhdessä kokoontua kirkkoon tekemään sovintoa myös Jumalan kanssa, joka kutsuu luokseen kaikki rakastaen ja armahtaen”, he päättävät viestinsä.

Kuva: Minna Ylimäki-Hemminki

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Lue myös:

Pyysi esirukousta avioliitolleen, tuli torjutuksi, erosi kirkosta – Mitä vastaa kirkkoherra?

Edellinen artikkeliPiispainkokous hyväksyi uuden rippikoulusuunnitelman – Raamattu ja ehtoollinen korostuvat
Seuraava artikkeliKirkkoherra naispappeutta mitätöineistä alaisensa puheista: ”On tapahtunut radikalisoituminen”

Ei näytettäviä viestejä