Kirkonkellot soivat kulttuuripääkaupunkivuoden alkamisen kunniaksi

Turun kirkoissa soitetaan kirkonkelloja ensi lauantaina 15.1. kello 12 Turun kulttuuripääkaupunkivuoden alkamisen kunniaksi. Kirkot soittavat juhlakelloja 15 minuutin ajan.

Kellot soivat niin luterilaisen kirkon kellotorneissa kuin myös Turun ortodoksisessa seurakunnassa. Myös katolisen kirkon kellotornissa kellot soisivat, elleivät ne olisi parhaillaan korjattavina.

Kirkoissa soitettavat juhlakellot ovat samat kuin mitä soitetaan esimerkiksi joulunrauhanjulistuksen ja piispan vihkimisen yhteydessä.

– Kirkonkellojen soitolla on vanhastaan ilmoitettu merkittävistä tapahtumista. Kulttuuripääkaupunkivuosi on sellainen. On hienoa, että voimme näin juhlistaa vuoden alkua ja tuoda tervehdyksen suomalaisen kulttuurin yhdestä syvästä lähteestä, sanoo arkkipiispa Kari Mäkinen.

– Euroopan kulttuuripääkaupungin avajaispäivä ei voisi saada arvokkaampaa avausta kuin kirkonkellojen soitto, sanoo Turku 2011 -säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi avataan lauantaina 15.1.2011. Päivän tapahtumat alkavat kirkonkellojen soitolla ja huipentuvat iltakuudelta merikeskus Forum Marinumin edessä järjestettävään ilmaiseen avajaisspektaakkeliin Tällä puolen, tuolla puolen, joka on suurin Suomessa koskaan nähty ulkoilmaesitys. Juhlia jatketaan illalla kulttuuriareena Logomossa ja myös ympäri kaupunkia.

Edellinen artikkeliVATT: Kirkollisveron vaikutus kirkosta eroamisiin luultua pienempi
Seuraava artikkeliKirkkoherra hyllytti artistin Pop-messusta

Ei näytettäviä viestejä