Kirkon viestintäpalkinto somevaikuttaja Hanna Kivisalolle – ”Kivisalon tapa ja äänensävy sanoittaa kristinuskoa on juuri sitä, mitä kirkossa nyt etsitään”

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2021–2022 somevaikuttaja Hanna Kivisalolle.

Hanna Kivisalo on seinäjokinen teologi, uskonnonopettaja, somevaikuttaja ja kirjailija. Kivisalon Sekunnit ja tunnit -blogilla on yli 50 000 seuraajaa.  Samannimisellä Facebook-tilillä on 36 000 seuraajaa. Instagramissa  seuraajia hänellä on lähes 20 000.

Vuonna 2020 Sanomalehti Ilkan lukijat valitsivat Hanna Kivisalon Etelä-Pohjanmaan merkittävimmäksi somevaikuttajaksi.

– Hanna Kivisalon tapa ja äänensävy sanoittaa kristinuskoa heille, jotka eivät niin sanotusti puhu kirkon kieltä, on juuri sitä, mitä kirkossa vahvasti nyt etsitään. Kirkon viestintäohjelma kehottaa meitä viestimään niin, että viestimme antaa voimaa ihmisen arkeen, lohduttaa kriiseissä ja avaa kirkkovuoden pyhien ja kristillisten perhejuhlien merkityksen nykypäivän ihmiselle. Hanna onnistuu omalla ainutlaatuisella äänellään tekemään tätä pyrkimystä todeksi, Kirkkohallituksen vt. viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura perustelee Kivisalon palkitsemista.

Hanna Kivisalolle kirjoittaminen on tapa paeta arkea ja käsitellä tunteita mutta ennen kaikkea keino saada yhteys muihin ihmisiin.

– Toivoisin, että kirjoitusten äärellä voisi löytyä ilo ja tyytyväisyys silloinkin, kun ei elämästä jaksa muuttaa mitään – varsinkaan itseään, Kivisalo sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

– Kirjoitan usein armosta, sillä se on elinehto. Olen saanut uskosta valtavasti voimaa ja koen, että sen voiman välittäminen on elämäntehtäväni.

Kirkon viestintäpalkinto myönnetään merkittävästä  panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten  elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin.

Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa palkinnon 19.12.2022 Helsingissä. Palkinnon suuruus on 7 500 euroa. Viestintäpalkintoa on myönnetty vuodesta 1975 alkaen, vuoden 2010 jälkeen joka toinen vuosi.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKD Nuoret: Jumalanpilkkalaissa ei ole järkeä
Seuraava artikkeliTeatteri: Arkunrakentajien omalaatuinen yhteisö pohtii kuolemaa

Ei näytettäviä viestejä