Kirkon vaikuttajat Timo Sahi, Leena Huovinen ja Wille Riekkinen palkittiin liikunnan edistämisestä

Kirkolliskokousedustaja kaudella 2012-2016; Helsingin hiippakunta; Lääkintäkenraalimajuri; Talousvaliokunta

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Timo Sahi on palkittu Liikkuva seurakunta 2020 -erikoispalkinnolla.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sahi on toiminut neuvottelukunnan syntymisen alullepanijana. Hän on ollut neuvottelukunnan aktiivinen varapuheenjohtaja ja edesauttanut sen tavoitteiden toteutumista kiitettävällä tavalla. Hän on ollut tekemässä esimerkiksi Kirkon kymmentä teesiä liikunnasta ja urheilusta.

Erikoispalkinto on jaettu tätä ennen kerran Oulun piispalle Samuel Salmelle. Salmi on edistänyt liikuntaa erityisesti aloittamalla Piispansauvakävelyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät ansioristit liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä saivat emerituspiispa Wille Riekkinen ja kisapappi Leena Huovinen.

Riekkinen oli Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2008−2012. Hän on toiminut aktiivisesti NMKY-liikkeessä, niin kansainvälisesti kuin kansallisesti. Hänen piispantarkastuksissaan oli aina liikuntaa mukana.

Leena Huovinen on toiminut kisapappina vuodesta 2004. Hän on urheilijoiden arvostama luottotyöntekijä, palkintoperusteluissa todetaan. Huovinen on jäsenenä Urheilugaalan palkintoraadissa ja Veikkauksen eettisessä neuvostossa.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliTurkuun viisi uutta rovastia ja yksi director musices
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Korona koettelee lapsiperheitä, mutta auttaa voi monin tavoin

Ei näytettäviä viestejä