Kirkon Mediasäätiön tuissa muistettiin lapsia ja lastensuojelua

Kirkon Mediasäätiö on jakanut tuotantotukea 15 hankkeelle yhteensä 124 000 euroa. Suurimman tuen, 18 000 euroa sai Lastensuojelusossut eli dokumenttisarja lastensuojelutyöntekijöiden arjesta.

Ohjaaja Leena Häkkisen ja tuottaja Liisa Akimofin tv-dokumentissa seurataan neljän päähenkilön työskentelyä lastensuojelun eri vaiheissa. Ohjelma pyrkii hahmottamaan lasten pahoinvoinnin syitä ja keinoja auttaa perheitä, joissa ei voida hyvin.

Lapsille suunnattu Onneli ja Anneli -elokuva saa jatkoa elokuvalla sekä tv-sarjalla Onnelin ja Annelin talvi. Elokuva kertoo tavallisen tokaluokkalaisen tytön jännittävästä talvesta. Elokuvan ja sarjan ohjaa Saara Cantell.

Kikattava Kakkiainen puolestaan on Antrea Harlinin tuottama, esikouluikäisille suunnattu, sekä tv:ssä että mobiilissa toimiva animaatiosarja, jonka perusta on yhdessä nauraminen. Molemmille lastentuotannoille myönnettiin 15 000 euron tuki.

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Arto Halosen tv-dokumentti Valkoinen raivo on kertomus koulukiusatusta Laurista ja hänen kauttaan myös muista lapsuudessaan trauman kokeneista, jotka ovat täynnä raivoa. Pahimmillaan raivo voi johtaa äärimmäisiin väkivallan tekoihin. Elokuva on myös kertomus yhteiskunnastamme, jossa ei ole riittävästi haluttu paneutua esimerkiksi kouluväkivallan syihin. Tv-dokumentti saa Kirkon mediasäätiön 12 000 euron tuotantotuen.

Autolla Nepaliin ja Tolkien-teema tuensaajien joukossa

Ohjaaja Timo Peltokankaan ja tuottaja Mikael Hautalan tv-dokumentti Autolla Nepaliin kertoo viiden suomalaismiehen porukasta, joka haluaa auttaa katmandulaisen turvakodin naisia. Miehet ajavat Suomesta Nepaliin asti hakemaan naisten tekemiä koruja myytäväksi Suomessa. Useampi tiedotusväline sekä ihmiset sosiaalisessa mediassa seurasivat miesten matkaa. Säätiö tukee elokuvan levitystä 6 000 eurolla.

Tuottaja Riitta Jalosen tv-dokumentti Kristinusko Tolkienin kirjallisuudessa ja teoksissa rakentuu pastori Petri Tikan kerrontaan ja analyysiin J.R.R. Tolkienin elämänkokemuksista, kristillisistä elämänarvoista ja niiden heijastumisesta Tolkienin teoksiin. Modernin fantasiakirjallisuuden isä, J.R.R. Tolkien sai alkuinspiraation teoksiinsa suomen kielestä ja Kalevalasta. Kirkon mediasäätiön tuki tv-dokumentille on 8 000 euroa.

Myönnetyt tuet

RISTIN TIE

Käsikirjoittaja Mika Hotakainen

Tv-dokumentti

Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3000 €

Luova dokumenttielokuva seuraa 50-vuotiasta pappi Kai Sadinmaata tulevan kevään 2015 ajan. Kai lähtee vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi, valmistelee toisenlaista Via Crusis näytelmää sekä kirjoittaa uutta kirjaa “10 käskyä valtiolle”.

INVAMUTSI

Käsikirjoittaja Mikko Mattila

Tv-dokumentti

Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3000 €

Dokumentti perheestä, jossa molemmat vanhemmat, Sampo ja Saila, ovat vammaisia. Pariskunta joutui taistelemaan vuosia saadakseen luvan hedelmällisyyshoitoihin. Nyt taistelu jatkuu eri viranomaisten kanssa ja oikeudesta saada apua arjen askareisiin. Elokuva on jatkoa Helsinki Outsiders -dokumentille, jossa kerrotin pariskunnan elämästä ennen lasta.

HUKKUNEET UNELMAT

Käsikirjoittaja Veera Lehto-Michaud

Dokumenttielokuva

Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 3000 €

Gibraltarin salmi on kapeimmillaan 14 kilometrin levyinen. Eurooppalaisen passin omistajalta ylitys onnistuu, mutta salmen toiselta puolelta tulevien on vaarannettava elämänsä. Laittomat maahanmuuttajat ahtautuvat pieniin veneisin, ja onnekkaimmat heistä pääsevät perille.

Karkeimman arvion mukaan kahden viimeisen vuosikymmenen kuluessa 20 000 ihmistä on menettänyt henkensä yrittäessään päästä Eurooppaan. Keitä he olivat, mistä kostoisin, entä mitkä unelmat upposivat heidän mukanaan Välimeren syvyyksiin? Dokumentin päähenkilöinä ovat Martin Zamora, muslimi, joka omistaa hautaustoimiston ja on erikoistunut laittomien siirtolaisten ruumiiden tunnistamiseen ja kotiin palauttamiseen sekä fransiskaaniveli Isidoro Macias, Padre Patera, joka työskentelee laittomien siirtolaisten parissa.

ERÄÄN PAIMENEN TARINA

Käsikirjoittaja Jaana Wahlfors

Lastenohjelma

Käsikirjoitustuki 3000 €

Lasten animaatioelokuva on kuvaus paimenkoira Lilan ja vuohi Irman sekä erään nuoren enkelin vaellusmatkasta. Eräänä yönä kirkas tähti ilmestyy taivaalle, ja eläimet lähtevät seuraamaan sitä. Betlehemin joulutarinan sovellus eläinten näkökulmasta. Elokuva perustuu Elizabeth Marshall Thomasin kirjaan.

VIHREÄ KAIVOS

Käsikirjoittajat Mika Koskinen ja Sampsa Oinaala

Luxian Productions Oy

Tv-dokumentti

Ennakkovalmistelu-, tuotanto- ja levitystuki 10 000 €

Dokumentti on visualinen essee ja episodielokuva Sotkamon Talvivaaran kaivoksen noususta ja kriisistä. Se kertoo kaivoksen elinkaaresta, koko Talvivaara-ilmiöstä ja pohtii kaivokseen liittyviä eettisiä ongelmia. Yhdistävänä päähenkilönä ja kertojaäänenä on kajaanilainen luontoaktivisti, pastori Antti Lankinen, joka on seurannut Talvivaaran asioita koko sen toiminnan ajan.

KRISTINUSKO TOLKIENIN KIRJALLISUUDESSA JA TEOKSISSA

Tuottaja Riitta Jalonen

Puff Stuff Oy

Tv-dokumentti

Tuotantotuki 8000 €

Modernin fantasiakirjallisuuden isä, englantilainen professori J.R.R. Tolkien (1892-1973) sai alkuinspiraation teoksiinsa suomen kielestä ja Kalevalasta. Tämän luovuuden taustalla vaikutti Tolkienin kristillinen vakaumus ja rankat kokemukset sota-aikaan rintamalla. Ohjelma rakentuu Tolkieniin perehtyneen pastori Petri Tikan kerrontaan ja analyysiin J.R.R. Tolkienin elämänkokemuksista ja kristillisistä elämänarvoista sekä niiden heijastuksista Tolkienin teoksiin. Tikka tarkastelee aihetta useista näkökulmista, joiden kautta hän avaa portit tolkienilaiseen sielunmaisemaan.

ONNELIN JA ANNELIN TALVI

Ohjaaja Saara Cantell

Tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Zodiak Finland Oy

Lasten elokuva ja tv-sarja

Tuotantotuki 15 000 €

Jatko-osa suositulle Onneli ja Anneli -elokuvalle, joka tällä kertaa kertoo kahden tavallisen tokaluokkalaisen tytön jännittävästä talvesta, kun he sattumalta tapaavat pikkuruisen Vaaksanheimojen perheen.

JAAKKO LÖYTTY 60 VUOTTA

Tuottaja Iiris Kivimäki

Suomen Lähetysseura

Tv-dokumentti

Tuotantotuki 6000 €

Yksi Suomen tunnetuimmista gospelmuusikoista, Jaakko Löytty, täyttää 60 vuotta. Hän on osa suomalaista nuoriso- ja rippikoulukulttuuria. Juhlavuoden kunniaksi Löytyllä on vuonna 2015 eri puolille Suomea ulottuva konserttikiertue. Dokumenttiin kootaan ajatuksia siitä, mitä Löytty on merkinnyt niin muille suomalaisille lauluntekijöille kuin Löytyn kuuntelijoille yleensä.

VALKOINEN RAIVO

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Arto Halonen

Art Films Production

TV-dokumentti

Tuotantotuki 12 000 €

Dokumentti Laurista, ja hänen kauttaan lukuisista muista, jotka ovat koulukiusaamisen ja varhaislapseudessa koetun trauman seurauksena täynnä valkoista raivoa, mikä voi johtaa kouluampumisiin ja muihin äärimmäisiin väkivallan tekoihin. Elokuva on myös kertomus yhteiskunnastamme, jolla ei ole ollut ymmärrystä eikä riittävää halua paneutua kouluväkivallan syntymisen mekanismeihin.

KIKATTAVA KAKKIAINEN

Tuottaja Antrea Harlin

Gigglebug Entetainment Oy

TV-lasten animaatiosarja ja multimedia

Tuotantotuki 15 000 €

Kikattava Kakkiainen on esikouluikäisille suunnattu monikanavainen sarja, jonka perusta on yhdessä nauraminen. Sen alustana ovat mobiililaitteissa toimivat applikaatiot sekä televisio. Kikattava Kakkiainen asuu Havuhelman metsässä yhdessä nuorten eläinystäviensä kanssa. Eläinkaverukset ovat kasvavassa iässä ja käsittelevät sen mukanaan tuomia fyysisiä, henkisiä ja usein tunteisiin liittyviä haasteita.

LASTENSUOJELUSOSSUT

Ohjaaja Leena Häkkinen

Tuottaja Liisa Akimof

Production Houes Oy Finland

TV-dokumenttisarja

Tuotantotuki 18 000 €

Dokumenttisarja lastensuojelutyöntekijöiden arjesta, neljä päähenkilösossua työskentelee lastensuojelun eri vaiheissa. Heidän pitkäjänteistä työtään seuraamalla tutustumme myös lastensuojelun asiakasperheisiin ja heidän näkemyksiinsä. Ohjelma pyrkii hahmottamaan pahoinvoinnin syitä ja keinoja auttaa perheitä, joissa ei voida hyvin.

TIHVINÄN IHMEET

Ohjaaja Liisa Hovinheimo

Tuottaja Liisa Akimof

Production Houes Oy Finland

TV-dokumentti

Tuotantotuki 10 000 €

Dokumentti kertoo Tihvinän Jumalanäidin ihmeitätekevän ikonin vaiheista historian melskeissä. Asiantuntijana professori Aune Jääskinen.

HYVÄÄ JOULUA

Ohjaaja Matti Ijäs

Tuottaja Juha Lehtola

Scenes Oy

TV-elokuva

Tuotantotuki 8 000 €

Heti hauskaa -projektiin valittu lyhytelokuva, joka on eräänlainen versio joulukertomuksesta. Jouluaattona raitiotievaunusta löytyy vauva. Onko se hylätty vai ovatko äiti tai isä unohtaneet vauvan joulukiireissään? Raitiovaunukuski Asko päättää ottaa selvää.

AUTOLLA NEPALIIN

Ohjaaja Timo Peltokangas

Tuottaja Mikael Hautala

ELI Creative

TV-dokumentti

Levitystuki 6 000 €

Viiden miehen porukka ajaa Suomesta Nepaliin hakeakseen sieltä Katmandulaisen turvakodin naisten tekemiä koruja myytäväksi Suomessa ja näin auttaakseen näitä naisia. Matkan avulla kerättiin myös sponsorointia ja joukkorahoitusta asian edistämiseksi. Matkaa seurasi useampi tiedotusväline ja ihmiset sosiaalisessa mediassa.

LASTENELOKUVIEN NÄYTÖS

Tuottaja Juhani Alanen

Tampereen elokuvajuhlat

Elokuvanäytökset ja kulttuuritapahtuma

Muu tuki 4 000 €

Tampereen elokuvajuhlat pyrkivät muodostamaan lapsille ja nuorille kattavan elokuvaohjelmiston, jonka tarjonta käsittää kaikki ikäluokat esikouluikäisistä aina aikuistumista lähestyviin nuoriin. Koska koulujen omat mediakasvatusresurssit ovat pienet, elokuvajuhlat haluaa tarjota kouluille valmiita, kokonaisvaltaisia paketteja. Näissä yhdistyy elokuvanäytökset oikeassa elokuvateatterissa sekä opettajille jaettava opetusmateriaali, jonka avulla nähtyä ja koettua voidaan vielä syventää oppitunneilla.

Edellinen artikkeliLapset ja lastensuojelu pääosassa Kirkon Mediasäätiön tuotantotuissa
Seuraava artikkeliKyyhkynen: Kirkon virassa toimiva myy seksiä

Ei näytettäviä viestejä