Kirkon mediasäätiöltä rahaa 18 tuotannolle – katso lista tuensaajista

Kirkon mediasäätiö on jakanut kevään tuotantotukensa 18 ohjelmahankkeelle. Tukea jaettiin yhteensä 109 500 euroa. Hakemuksia tuli 79.

Suurimmat tuet, 12 000 euroa, saivat Charlotte Airaksen ohjaama dokumenttielokuva Valonsieppaaja ja Lenka Hellstedtin ohjaama lastenohjelmasarja Erityiset. Valonsieppaaja kertoo valon mysteeristä kolmen arkkitehdin ja kuuden kirkon näkökulmasta. Erityiset on kuvaus erityislapsille suunnatusta pienluokasta.

Klaus Härön elokuvalle My seilor, My love myönnettiin 10 000 euron tuki. Elokuva on tarina eläkeläismiehen ja -naisen viimeisestä rakkaudesta, jota miehen keski-ikäinen tytär ei pysty hyväksymään. Samansuuruisen tuen saivat neljän gospelmusiikkivideon sarja Hope Around The World ja Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia. Elokuva kertoo pyörätuolia käyttävästä miehestä ja hänen rakastamastaan naisesta.

Lapsille ja nuorille suunnattuja tukia saivat Petteri Saarion käsikirjoittama ja ohjaama, saamelaispojista kertova elokuva Revontulenpojat ja Reetta Huhtasen ohjaama elokuva Kiljuset, joka perustuu Jalmari Finnen klassikkokirjoihin. Tukea myönnettiin lisäksi Aleksi Delikourasin ystävyyttä käsittelevälle elokuvalle Bussi 97 sekä Katariina Lillqvistin animaatiosarjalle Kuninkaan kaupungissa, joka kuvaa romaniperheen muuttoa Ruotsiin 1970-luvun alussa.

8 000 euron tuen sai Minna ja Lasse Keson dokumentti Polkuja, joka on kuvaus syrjäytyneistä naisista ja heidän yrityksistään päästä takaisin jaloilleen. Samansuuruinen tuki myönnettiin Tuija Halttusen dokumentille Pilvet, joka kertoo ilmastotutkimuksen ja rahan etiikasta.

Tuen saajien joukossa on myös Bonsai Films Oy:n tuottama lyhytelokuvien sarja ja niistä koostettu elokuva Poikkeustila, joka käsittelee koronaepidemiaa Suomessa. Arto Halosen ja Jouni K. Kemppaisen käsikirjoittama elokuva Alien 1975 kuvaa kulttuurien kohtaamista ja rasismia itäsuomalaisessa pikkukaupungissa tositarinasta inspiroituen.

Vuonna 2005 perustettu Kirkon mediasäätiö tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä sähköisten hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Säätiö jakaa tuotantotukea kaksi kertaa vuodessa.

Lista kaikista kevään tuotantotukea saaneista hankkeista on täällä.

Kuva: Kirkon mediasäätiön logo

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.