Kirkon eläkerahasto mukaan sijoittajien kansain­väliseen päästö­sitoumukseen 

Kuva: Kirkon eläkerahaston verkkosivu

Kirkon eläkerahasto osallistuu kansainväliseen instituutiosijoittajien päästösitoumukseen (Paris Aligned Investment Initiative Net Zero Asset Owner Commitment), jonka tavoitteena on saada sijoitusomaisuuden nettopäästöt nollaan viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Asiasta kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan.

Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen päällikön Magdalena Lönnrothin mukaan sitoumukseen osallistuminen on luontevaa, sillä eläkerahaston ilmastostrategia täyttää sitoumuksen edellytykset ja eläkerahaston itse asettama hiilineutraaliustavoite vuoteen 2035 mennessä on jopa kunnianhimoisempi.

Paris Aligned Net Zero -sitoumuksessa mukanaolo velvoittaa osallistujia toimimaan ja vaikuttamaan päätöksentekijöihin aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Niitä sitoo myös hiilineutraaliustavoitteiden asettaminen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen omassa operatiivisessa toiminnassaan. Tavoitteiden ja toimintatapojen julkaisu ja raportointi ovat osa työskentelyä.

Kirkon eläkerahasto osallistuu sitoumukseen ensimmäisten suomalaisten instituutiosijoittajien joukossa.

Syyskuussa 2021 Paris Aligned Net Zero Asset Owner -sitoumuksella oli 40 kansainvälistä allekirjoittajaa, jotka edustavat yhdessä 2 350 miljardin dollarin sijoitusvarallisuutta.

Kirkon eläkerahasto toimii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon eläkelaitoksena. Se vastaa kirkon henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Sijoitussalkun koko on noin 1,9 miljardia euroa.

Lue myös:

Kirkon eläke­rahasto tavoittelee hiili­neutraalia sijoitus­salkkua vuoteen 2035 mennessä

Kirkon eläkerahasto ylitti tavoitteet viime vuonna – sijoitussalkku tuotti 7,5 prosenttia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.