Kirkollisveroprosentit pysyvät ennallaan

Kirkollisveroprosentit pysyvät ennallaan valtaosassa luterilaisen kirkon seurakuntatalouksista ensi vuonna. Maltillisen noston vuodelle 2014 tekee 37 seurakuntataloutta eli vajaa 13 prosenttia maan kaikista seurakuntatalouksista. Veroprosenttia laskee vain yksi seurakunta eli Espoon hiippakuntaan kuuluva Nurmijärven seurakunta 0,05 prosenttiyksiköllä.

Seurakuntataloudella tarkoitetaan itsenäistä seurakuntaa tai seurakuntayhtymää. Seurakuntatalouksien lukumäärä pysyy nykyisellään 295:ssä vuonna 2014.

Kirkollisverojen nostot ovat useimmiten 0,1 tai 0,15 prosenttiyksikön verran. Suurin korotus tapahtuu Kyyjärvellä, Rantasalmella ja Vihdissä, joissa veroprosentti nousee 0,25 prosenttiyksikköä.

Alin eli yhden prosentin kirkollisvero säilyy Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymissä. Seuraavaksi alin 1,15 kirkollisveroprosentti on enää Raisiolla, kun Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä korotettiin veroprosenttia. Liedossa prosentti on 1,20.

Viisi seurakuntataloutta nosti kirkollisveronsa kahteen prosenttiin, joka on korkein kirkollisveroprosentti. Kahden prosentin kirkollisveroa kannetaan nyt kolmessatoista seurakunnassa.

Kaikkien seurakuntien kirkollisveroprosentit

Edellinen artikkeliAVI: Kulosaaren yhteiskoulun uskonnonopetus lainmukaista 
Seuraava artikkeliRuokanen: Jeesus ei ole konservatiivi eikä liberaali

Ei näytettäviä viestejä