Kirkolliskokousvaaleihin avoimuutta sosiaalisesta mediasta

facebook205

Espoon sivun on perustanut kansalaisaktiivisuuden pohjalta toimittaja Ulla Lötjönen, joka on vastuussa koko ideasta.

– Olen seurannut pitkään kirkolliskokousvaaleja sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Toivon, että vaaliprosessista tulee entistä avoimempi ja näkyvämpi. Aiemmissa vaaleissa vaalilistojen valmistelu on pitkälti pidetty pois julkisuudesta. Ehdokkaiden pitäisi tuoda tavoitteitaan avoimeen keskusteluun, Lötjönen sanoo.

Hänen mukaansa esimerkiksi Espoon hiippakunnassa on rakennettu vaalilistoja alueellisen ajattelun pohjalta. Keski-Uudellamaalla on omat listansa, Lohjan seudulla omansa ja etelärannikolla omansa.

– Alue ei ole kirkkopoliittisesti mielekäs rajaus. Vain harvat tietävät, mitä näkemyksiä ihmiset listoilla edustavat. Kirkolliskokousvaaleissa tehdään politiikkaa. Ihmisten erilaiset näkemykset pitäisi saada esiin ja siinä sosiaalinen media voi tulla avuksi.

Lötjönen toivoo, että vaalisivuja rakennettaisiin myös muissa hiippakunnissa.

– Avoimilla sivuilla kuka tahansa vaaleista kiinnostunut voi esittää kysymyksiä vaaliin valmistautumisesta. Toivon, että vaalilistojen perustajat vastaavat kysymyksiin ja kertovat avoimesti millaista kirkkoa he haluavat olla rakentamassa, Lötjönen sanoo.

Espoon vaalisivut avautuivat Facebookiin tiistaina ja Helsingin torstaina.

Kirkolliskokousvaalien ehdokaslistat tulee toimittaa tuomiokapituleihin 15.12. mennessä. Vaalit pidetään 13. helmikuuta 2012.

Katso lisätietoja kirkolliskokousvaaleista täältä.

Edellinen artikkeliAntti Pentikäinen: ”Lestadiolaisuudessa esiintyy edelleen hengellistä väkivaltaa”
Seuraava artikkeliKirkkohallitukselta 250 000 euroa Kylmäkosken kirkon remonttiin

Ei näytettäviä viestejä