Kirkkohallitus päätti useista seurakuntaliitoksista – suurimpana Meilahden ja Töölön yhdistyminen Helsingissä

Kirkkohallitus päätti tiistaina täysistunnossaan useista seurakuntaliitoksista. Asiasta kerrotaan Kirkon viestinnän tiedotteessa. Suurin seurakuntaliitoksista on Helsingin Meilahden ja Töölön seurakuntien ensi vuoden alusta muodostama Töölön seurakunta. Näiden kahden seurakunnan yhteenlaskettu jäsenmäärä oli vuoden 2017 joulukuussa 27 871 henkeä, joista Meilahden seurakuntaan kuului 11 647 henkeä ja Töölön seurakuntaan 16 404 henkeä. Kirkkohallituksen asiaa koskevassa esityslistassa todetaan, että yhdistäminen ei muuta seurakuntien toimintaresursseja eikä sen takia toteuteta henkilöstömuutoksia.

Myös Turun arkkihiippakunnassa sijaitseva Marttilan seurakunta ja Kosken TI seurakunta lakkautetaan ja näistä perustetaan uusi Martinkosken seurakunta. Marttilan seurakunnassa oli vuoden 2017 lopussa 1 607 jäsentä ja Kosken Tl:n seurakunnassa 2 001. Lisäksi Sauvo-Karunan seurakunta (2 325 jäsentä) lakkautetaan ja liitetään Paimion seurakuntaan (8 543 jäsentä), sekä Pomarkun seurakunta (1 817 jäsentä) lakkautetaan ja liitetään Noormarkun seurakuntaan (4 898 jäsentä).

Samoin Lapuan hiippakuntaan kuuluva Honkajoen seurakunta (1 372 jäsentä) ja Tampereen hiippakuntaan kuuluva Jämijärven seurakunta (1 654 jäsentä) lakkautetaan ja liitetään Turun arkkihiippakuntaan kuuluvaan Kankaanpään seurakuntaan (9 514 jäsentä).

Nämäkin muutokset tulevat voimaan ensi vuoden alusta.

Kuva: Olli Seppälä. Töölössä sijaitseva Temppelinaukion kirkko Helsingissä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.