Kirkko ja kaupunki: Kuopiossa ja Mikkelissä piispat tylyttivät pappejaan huolella

Kuopion ja Mikkelin piispat tylyttivät pappejaan samaa sukupuolta olevien vihkimisasiassa oikein huolella, kirjoittaa päätoimittaja Seppo Simola
Kirkko ja kaupungissa.

Simolan pääkirjoitus käsittelee viimeviikkoisten synodaalikokousten jälkilämmössä pappien asemaa ristiriitaisten odotusten keskellä.

”Toisaalta hänen pitää olla ”mukava” ihmisten arkea ymmärtävä inhimillinen ihminen, toisaalta hänessä olisi oltava jotain pyhän tuntua ja erityistä moraalista kunnollisuutta. Työnantajalle, kirkolle, tulisi olla uskollinen, mutta samalla nähtävä sen puutteet ja pystyttävä paikkaamaan sen rakenteissa ja vuosisatojen historiassa kertyneet rasitteet”, Simola kirjoittaa.

Simolan mukaan juuri monet papit kantavat avioliittokäsitykseen liittyvää ristiriitaa itsessään. Papit haluaisivat palvella näkemyksensä mukaisesti kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti, mutta piispat ilmoittavat, ettei se käy. Simola arvelee, että pappien tuskaa lisää tietoisuus, ettei kirkon linjauksissa ole odotettavissa vuosikymmeniin muutosta.

”Tunnettu tosiasia on, että piispatkin ovat avioliittokysymyksestä erimielisiä. Merkittäviä eroja oli jo siinäkin, miten he asiaa papistolleen esittelivät. Koville joutuvat myös ne piispat, jotka olisivat sallivampia, mutta joutuvat tasapainoilemaan tiukemman linjan puristuksessa. Oma piispamme lienee tässä kaikkein kovimmassa helteessä. Voimia hänelle. Toisaalla, esimerkiksi Kuopiossa ja Mikkelissä, piispat tylyttivät pappejaan asiassa oikein huolella. Voimia niiden hiippakuntien papeille”, Simola kirjoittaa.

Seppo Simola ei halua kommentoida asiaa tarkemmin Kotimaa24:lle, koska sanoo saaneensa luottamuksellisesti tietoa Kuopion ja Mikkelin synodaalikokouksista.

Lue myös

Piispat vastaavat Kirkko ja kaupungin esittämiin tylytys-syytöksiin

Edellinen artikkeliAhtisaari uutuuskirjassa: Jos muslimit eivät hyväksy oikeusvaltiotamme, heillä ei ole asiaa tänne
Seuraava artikkeliVäitös: Ruoka-apuun liittyvä uskonnollinen toiminta koetaan sekä hyväksi että pahaksi

Ei näytettäviä viestejä