Kiihtelysvaaran kirkon hankesuunnitelma hyväksytty – Pekka Simojoki pitää tukikonsertin

Gospelmuusikko Pekka Simojoki konsertoi Kiihtelysvaaran uuden kirkon hyväksi 30.7.Joensuussa. Esiintyminen on hänelle ensimmäinen koronatauon jälkeen.

Konsertteja on kaksi. Niihin mahtuu kumpaankin 200 kuulijaa.

Vaara-Karjalan seurakunnan kirkko Kiihtelysvaarassa paloi syksyllä 2018. Uutta kirkkoa varten on tähän mennessä kerätty lahjoitusvaroja hieman yli 300 000 euroa, josta kirkkohallituksen ja kolehtitulojen osuus on noin 50 000 euroa.

Uuden kirkon hankesuunnitelma hyväksyttiin

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi kesäkuisessa kokouksessaan Kiihtelysvaaran kirkon hankesuunnitelman.

Tuhoutuneen kirkon paikalle rakennetaan uusi kirkko, jonka hyötypinta-ala on suunnitelmien mukaan noin 510 neliömetriä. Kirkossa olisi 100–125 istumapaikkaa, mutta tarvittaessa istumapaikkoja olisi mahdollista järjestää 225 henkilölle.

Yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymän hankesuunnitelman mukaan kirkon rakennuskustannukset ovat noin neljä miljoonaa euroa. Kustannuksiin ei kuitenkaan sisälly urkujen hankintaa.

Uuteen kirkkoon on tarkoitus sijoittaa kaikki Kiihtelysvaaran seurakuntapiirin toiminnan tarvitsemat tilat, ja nykyisestä seurakuntatalosta luovutaan.

Kiihtelysvaaran kirkon on arvioitu valmistuvan loppuvuonna 2022.

Kuva: Olli Seppälä. Kiihtelysvaaran kirkko paloi maan tasalle tuhopolton seurauksena 23.9. 2018.

Lue myös:

Vuosi Kiihtelysvaaran kirkon palosta – Uusi kirkko valmistuu aikaistaan kesällä 2022

Kiihtelysvaarassa uutta kirkkoa ideoidaan työpajoissa