Katso video – Piispa vastaa rauhallisesti maahanmuuttokriittisiin kysymyksiin

Tampereen seurakuntien Ilkon kurssikeskuksessa Kangasalla oli eilen kirkkoherrojen neuvottelu, joka koski seurakuntien toimia turvapaikanhakijoiden pyytäessä niiltä apua. Mukana oli myös edustajat maahanmuuttovirastosta ja poliisista sekä islamilaisesta yhteisöstä.

Rajat kiinni -liikkeen aktiivit olivat yhteydessä tuomiokapituliin ennen kokousta ja pyysivät lupaa saada seurata kokousta tai videoida se. Pyyntöön ei kuitenkaan suostuttu, sillä se oli kapitulin mukaan kirkkoherroille suunnattu ammatillinen kokous, eikä niitä ole tapana videoida.

Kokouksen osallistujia myös ohjeistettiin, että he eivät kommentoisi neuvottelun sisältöä kokouspakan ulkopuolella olevalle ryhmälle.

Piispa Matti Revolle kuitenkin esitettiin videokameran edessä Rajat kiinni -liikkeen edustajia kiinnostavia kysymyksiä ja hän myös vastasi niihin.

– Etukäteen oli tiedossa, että asia kiinnostaa myös maahanmuuttokriittisiä tahoja ja että heitä on myös ryhmä tulossa pyytämään haastatteluja osallistujilta. Haastattelussa halusin hälventää epätietoisuutta ja oikaista vääriä mielikuvia, sanoo piispa Repo Kotimaa24:lle.

Haastattelun kuvaamisesta ja julkaisemista ei piispan mukaan sovittu erikseen.

– Olen kuitenkin tyytyväinen, jos maahanmuuttokriittiset isänmaanystävät levittävät sen avulla asiallista tietoa. Usko Kristukseen velvoittaa ottamaan vastaan avuntarvitsijoita. Kirkko tekee sen osana järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

Kapitulin sivulta on linkki videoon.

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Edellinen artikkeliAskola julkaisi kiertokirjeen avioliittolaista
Seuraava artikkeliPaavi Franciscus tapasi tubettajia – kehui kauneusvlogeja

Ei näytettäviä viestejä