Kati Pirttimaa Helsingin Tuomasyhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi

Helsingin Tuomasyhteisön uudeksi toiminnanjohtajaksi ja Tuomaspapiksi on valittu teologian maisteri, musiikin maisteri, pastori Kati Pirttimaa.

Pirttimaa toimii jumalanpalveluselämän ja spiritualiteetin asiantuntijana Espoon hiippakunnan tuomiokapitulissa. Hän on myös toiminut kanttorina muun muassa Kallion seurakunnassa Helsingissä.

Pirttimaa tunnetaan skotlantilaisen Iona-yhteisön rukousten kääntäjänä ja hengellisen ohjauksen kehittäjänä. Pirttimaa on myös Helsingin Mikael Agricolan kirkolla toimivan anglikaanisen seurakunnan pappi.

Toiminnanjohtajaksi 19 hakijaa

Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja vaihtuu, koska tehtävää hoitanut Pirjo Kantala jää eläkkeelle 1.1.2021 alkaen. Toiminnanjohtajan tehtävään oli 19 hakijaa.

Tuomasyhteisö avaa tiedotteessaan toiminnanjohtajan valintaprosessia. Seitsemältä hakijalta pyydettiin kolmen minuutin video siitä, miten he tekisivät Tuomasyhteisöstä entistä vaikuttavamman. Kuusi hakijaa haastateltiin, ja kaksi heistä lähetettiin soveltuvuusarvioon.

Valintaryhmään kuuluivat Tuomasyhteisön hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala, hallituksen jäsenet Riitta Silvennoinen ja Mari Rauhala sekä vanhimmiston puheenjohtaja Jörgen Erikson.

Pirttimaata pidettiin kokonaisvaltaisesti sopivimpana hakijana, ja Tuomasyhteisön hallitus valitsi hänet tehtävään yksimielisesti.

Kati Pirttimaa: Vakiintunut yhteisö ja tulevaisuuden seurakunta

Kati Pirttimaa kertoo Tuomasyhteisön tiedotteessa odottavansa uutta tehtävää innolla.

– Tuomasyhteisö on yhtä aikaa vakiintunut jumalanpalvelusyhteisö ja tulevaisuuden seurakunta. Yhteisön keskus on messu, jossa iloitsen rikkaasta ja monipuolisesta liturgiasta ja musiikista sekä syvällisistä saarnoista.

Suomen merkittävimpiin messuyhteisöihin kuuluva Tuomasyhteisö on jo yli 30-vuotias.

Nykyinen toiminnanjohtaja Pirjo Kantala kertoo jättävänsä tehtävänsä haikein mutta turvallisin mielin Kati Pirttimaalle, joka on tuttu pappi ja liturgi ennestään myös Tuomasmessuista.

– Toivon, että tehtävästä muodostuisi Katille samalla tavalla rakas ja antoisa kuin se on ollut minulle, Kantala sanoo.

– Toivon, että Tuomasyhteisö voi edelleen kasvaa helsinkiläisten hengellisen etsinnän ja kasvun tukijana.

Uusi toiminnanjohtaja siunataan tehtäväänsä ensimmäisenä adventtina 29.11. Hän aloittaa työnsä 1.12. Pirjo Kantalan lähtösaarna kuullaan 8.11. Tuomasmessussa Helsingin Mikael Agricolan kirkossa.

Lue myös:

Helsingin Tuomasyhteisön toiminnanjohtajaksi 19 hakijaa – valinta tehdään syyskuun aikana

Helsingin Tuomasyhteisö hakee uutta toiminnanjohtajaa – korona vaikuttanut yhteisön talouteen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliYhden ehdokkaan osallistuminen rovastikunnallisiin tapaamisiin närkästyttää muiden tukijoukkoja Turun piispanvaalissa
Seuraava artikkeliKolumni: Meissä asuvat arki-ihminen ja havaitsijaihminen, jotka voivat joutua keskenään ankaraan ristiriitaan

Ei näytettäviä viestejä