Kärkkäinen pahoillaan Tallqvistin kohtelusta KD:ssä

Varkautelainen kolmannen kauden kansanedustaja Kari Kärkkäinen kertoo eilisen yllättävän vaaleista vetäytymisensä taustat. Hänen mukaansa syitä oli monia, kuten perhettä toiselle puolelle Suomea vetävä omaishoitajuus, halu vaihtaa viikonloppuisyys kokopäiväiseksi. Kolmannen kauden edustaja kertoo olevansa väsynyt myös kristillisdemokraattien nykylinjaan.

Kotimaa24:n haastattelussa Kärkkäinen tuntuu olevan erityisen pahoillaan kansanedustaja Tarja Tallqvistin hiljattain omiltaan saamasta kohtelusta. Puolueessa kyseenalaistettiin espoolaisen ehdokkuus tulevissa vaaleissa, koska Tallqvist ilmoitti kannattavansa sukupuolineutraalia avioliittolakia vastoin puoluejohdon linjausta.

– Tallqvist tunnetaan ympäri maata dokumenteistaan sekä vanhusten asialla olemisesta. Hän tekee minusta hyvää työtä. Tässä asiassa olisi voitu miettiä hiukan tarkemmin miten huomioimme lähimmäisemme.

Yleiseurooppalaisen kristillisdemokratian kannattajaksi tunnustautuva Kärkkäinen katsoo puolueen toimintalinjan lähteneen huonoon suuntaan vuoden 2009 eurovaalien jälkeen. Hänen mielestään puolue on suotta jäänyt kiinni muutamaan kysymykseen.

– Puolue on viime aikoina keskittynyt vain muutamaan asiaan, kuten sukupuolineutraaliin avioliitoon vastustamiseen. Miksi asia nostetaan näin suureksi? En usko kysymyksen nousevan tärkeäksi tulevissa hallitusneuvotteluissa.

Kärkkäinen suomii selvin sanoin kristillisdemokraatteja uskontopuolueeksi muuttumisesta. Eilisessä tiedotteessaan hän esitti, että puolueessa on paljon toimijoita, jotka eivät pysty erottamaan hengellistä ja maallista regimenttiä toisistaan. ”Kristillisdemokraatit on merkittävä poliittinen liike Euroopassa. Mutta Suomessa KD on ajautunut liiaksi moraalinvartijaksi, jota roolia toki media on sille tyrkyttänyt.”

Kärkkäinen myöntää, että vetäytymispäätöksen jälkeen häneen ollaan oltu yhteydessä ehdokkuuden merkeissä muista puolueista.

– Ainahan ne suuret puolueet kosivat. Se on tyypillistä tällaisessa tilanteessa. Pysyn kuitenkin tiedotteessa kertomassani kannassa, en ole lähdössä toisen puolueen ehdokkaaksi.

Muutama Kärkkäisen tukea kampanjalleen toivova kansanedustajaehdokaskin on jo ehtinyt olla yhteydessä varkautelaiseen, mutta hän sanoo luottavansa äänestäjiensä kykyyn löytää uusi ehdokas. Vasta 41-vuotias Kärkkäinen ei sulje pois paluuta politiikkaan myöhemmin.

Lue myös: KD:n kansanedustajien äänestettävä sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan

Edellinen artikkeliMcDonalds laajensi hääbisnekseen
Seuraava artikkeliJukka Paarmasta ”homekirkkokeräyksen” suojelija

Ei näytettäviä viestejä