Kansanlähetys vastaa käenpoikasyytökseen

KotimaaheinakuuTuomo Heikkilä kokee äärimmäisen loukkaavana ja raakana kirkkohistorioitsija Esko M. Laineen käenpoikapuheet.

Dosentti, herätysliikeasiantuntija Esko M. Laine väitti 23.6. Kotimaan mielipidekirjoituksessaan, että herätysliikkeet ovat ”omaksuneet klassisesta kristinuskosta poiketen itselleen kirkon tehtäviä ja alkaneet vaatia, että kirkko tukee tätä”. Laine katsoi, että ”herätysliikkeet ovat muuttuneet teini-ikäisiksi käenpojiksi kirkossa” ja niiden pitäisi palata omimpaan identiteettiinsä eli yksinkertaiseen evankeliumiin ja liikkeiden omiin virsiin pitäytyviksi seuraliikkeiksi.

Tuomo Heikkilä pitää kielikuvaa käenpojasta ”raakana”.

– En tunnista Esko M. Laineen kritiikistä itseäni, Kansanlähetystä tai muita herätysliikkeitä, vaan koen sen äärimmäisen loukkaavana, hän sanoo tuoreessa Kotimaassa.

Lue enemmän Heikkilän ajatuksia tänään torstaina ilmestyvästä lehdestä, jossa myös Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Voittonen ja Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Laurila vastaavat kritiikkiin.

Kotimaa käsittelee muutoinkin laajasti herätysliikkeitä. Vanhoillislestadiolaisten, evankelisten ja kansanlähetysläisten kesäjuhliin sukelletaan kolmen perheen kokemusten kautta. Myös pääkirjoitus ja Teologiassa tapahtuu -palsta ottavat kantaa herätysliikkeisiin.

Kotimaan Viikon henkilö on Kirkko ja kaupunki -lehden toimittaja ja Kotimaa24:n blogisti Juhani Huttunen, joka on myös yksi viikonloppuna Oulussa pidettävien herättäjäjuhlien puhujista.

– Kaikkien nykykirkon tohinoiden keskellä körtit vain veisaavat veisaamasta päästyäänkin. He pitävät hengelliset asiat hengellisinä. Körtit eivät tee uskostaan politiikkaa eivätkä politiikasta uskontoa, Huttunen väittää lehdessä.

Lue myös: Dosentti Kotimaassa: Herätysliikkeet käenpoikia kirkossa

Peura: Suhtautuminen rekisteröityihin parisuhteisiin ei saa olla jakaja hyviin ja pahoihin

”Ettei vain kaikkein syrjityimpien joukko istu Seinäjoella”

Ruokanen: Suuret seurakuntayhtymät syrjivät vaarallisesti herätysliikkeitä

Edellinen artikkeliTutkija: Lukumääräkeskustelu loukkaa hyväksikäytön uhreja
Seuraava artikkeliItä-Afrikan tilanne pahin 60 vuoteen

Ei näytettäviä viestejä