Kansanlähetyksen talous kiristyi

Rm_Timo

Kansanlähetyksen tilikauden tulos oli 0,43 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tämä katetaan edellisten vuosien ylijäämistä. 

– Koska vuosi 2010 oli toinen peräkkäinen alijäämäinen vuosi, on todettava SEKLin talouden kiristyneen olennaisesti.  Samaan aikaan lähetysalueiden tarpeet eivät suinkaan ole vähentyneet, vaan kasvaneet.  Odotamme suomalaisen kristikansan tarttuvan tähän lähetyksen haasteeseen lisäämällä vapaaehtoista tukeaan lähetystyöllemme, lähetysjohtaja Timo Rämä sanoo.

SEKL tiedottaa järjestön käyttäneen vuonna 2010 varoja ulkomaantyöhön 4,19 miljoonaa euroa. Se on noin 0,20 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna.  Seurakuntien talousarviomäärärahojen osuus tuloista oli 2,32 miljoonaa euroa.  Suomen Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroja käytettiin Etiopiassa ja Keski-Aasiassa yhteensä 0,47 miljoonaa euroa. Kansanlähetysopisto sai valtionosuutta 1,33 miljoonaa euroa. 

Kansanlähetyksen tavoitteena vuoteen 2015 mennessä on nostaa ulkomaantyöntekijöiden määrää vuosittain keskimäärin kahdella. Lähtökohtana on vuoden 2008 lähettimäärä, joka oli 72. Vuonna 2010 ulkomaantyöntekijöiden määrä oli 77.

– Tavoitetta asettaessamme tiesimme, että sen toteuttaminen on vaativa tehtävä. Seurakuntien talouden kiristyessä se ei voi olla vaikuttamatta myös meidän talouteemme. Haluamme kuitenkin pyrkiä tähän päämäärään. Tänä vuonna koulutamme ulkomaantyöhön kuusi uutta työntekijää, kertoo lähetysjohtaja Timo Rämä.

Suomen Kansanlähetyksen kotimaan toiminnassa pääpaino on Raamatun opettamisessa ja tavoittavassa evankelioimistyössä.  Kotimaantyöhön käytettiin 0,61 miljoonaa euroa. Järjestö toimii yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Edellinen artikkeliTemppeliaukion kirkko avautuu yleisölle
Seuraava artikkeliPiispa Salmi Torniossa: Kirkon opetuksesta ei saa poiketa rippikouluopetuksessa

Ei näytettäviä viestejä