Kansallisen surun päivä Norjassa

Tänään eri puolilla Norjaa pidettäviä jumalanpalveluksia leimaa kansallinen suru. Suomessa sisäministeriö suosittaa suruliputusta.

Norjan kirkon johtava piispa Helga Haugland Byfuglien viesti norjalaisille kertoo lohdutuksesta. Hän vakuuttaa, että kirkossa rukoillaan kaikkien niiden puolesta, joita tämä mieletön väkivalta on kohdannut.

Tänään Oslon tuomiokirkossa toimitettava jumalanpalvelus televisioidaan Norjassa suoraana lähetyksenä ja siihen osallistuvat sekä kuningasperhe että maan hallitus. 

Myös Suomessa eletään mukana norjalaisten surussa, sillä sisäministeriö suosittaa suruliputusta täksi päiväksi klo 8 alkaen.

Suomen luterilaisen kirkon verkkosivulla julkaistiin eilen esirukous Oslossa tapahtuneen pommi-iskun ja ampumisen johdosta:

”Me rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joita pommi-isku ja ampumiset Norjassa koskettavat. Lohduta niitä, jotka surevat omaisiaan anne heille voimaa tähän hetkeen ja edessä oleviin päiviin.”

”Jumala, sinä olet elämän ja kuoleman Herra. Koko maailmamme on sinun käsissäsi. Sinä synnytät lakkaamatta uutta elämää. Myös siitä mikä on pahaa ja tarkoituksetonta, sinä voit luoda uutta. Sinä annat tulevaisuuden ja toivon. Me kiitämme sinua siitä, ettei mikään voi erottaa meitä sinun rakkaudestasi, joka on tullut ilmi Pojassasi.”

Edellinen artikkeliJoukkomurhaa seurannut nettikeskustelu järkytti ihmisoikeusjuristia
Seuraava artikkeliNorjan tapahtumat sävyttivät jumalanpalveluksia

Ei näytettäviä viestejä