Kansainvälisen naistenpäivän tilaisuuksissa seurakunnat tarjoavat hemmottelua, naisasiaa ja naissäveltäjien musiikkia

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 1900-luvun alkupuolelta lähtien maaliskuun 8. päivänä. Sosialistisissa maissa kansainvälinen naistenpäivä oli kansallinen vapaapäivä.

Vuonna 1975 päivää vietettiin ensimäistä kertaa YK:n julistamana. YK nimesi päivän Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi.

Tänä vuonna naistenpäivän teemana on digitaitojen, innovaatioiden ja teknologian hyödyntäminen sukupuolten tasa-arvon edistämisessä. YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin mukaan vain 22 prosenttia tekoälyn parissa työskentelevistä ihmisistä on naisia.

Järjestö kehottaa hallituksia, aktivisteja ja yksityistä sektoria tekemään digitaalisesta maailmasta turvallisemman, osallistavamman ja oikeudenmukaisemman.

SEURAKUNTIEN TAPAHTUMATARJONTA naistenpäivän teemoihin liittyen ei ole kovin runsas. Jotain kuitenkin löytyy.

Ylistaron kappeliseurakunta juhlistaa kansainvälistä naistenpäivää tänään illanvietolla, jossa on ohjelmassa yhteislaulua, lähetysjumppaa ja arpajaiset lähetystyön hyväksi. Lisäksi pastori Johanna Tyynelä-Haapamäki puhuu aiheesta ”Ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa – 1300-luvun ruotsalaisia pyhimyksiä”.

Olarin seurakunta järjestää iltapäivällä parin tunnin mittaisen Naistenpäivän tapahtuman Espoon seurakuntien toimitilassa Chapplessa kauppakeskus Isossa Omenassa. Ohjelmassa on muun muassa käsihierontaa, kynsien maalausta ja kulmien laittoa sekä smoothie-tarjoilu. Maksuton tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Naapuruustalo Matinkylän ja Espoon kaupungin kanssa.

Haapajärven seurakuntakodilla on tänään iltapäivällä Naistenpäivän vohvelikahvila, jonka tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta maailman katastrofialueen naisille.

Nokian seurakunta järjestää kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa naistenpäivän kunniaksi tilaisuuden, jossa kerrotaan Naisten Pankin toiminnasta.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Kirkkohallitus ja Step-opintokeskus järjestävät tänään webinaarin vammaisten naisten asemasta yhteiskunnassa ja kirkoissa.

Turun Henrikinseurakunta järjestää kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi iltakonsertin Ruususalissa. Sopraano Milagros Samanamud Loli ja pianisti Iina Kivimäki esittävät konsertissa naissäveltäjien musiikkia.

Myös Somerniemen seurakuntatalolla järjestetään kahvilakonsertti ja jäätelöbaari. Someron seurakunta mainostaa tilaisuutta saatesanoin: ”Tuo naisesi konserttiin – Kari Luoto esiintyy”. Vapaaehtoinen kahviraha kerätään yhteisvastuulle.

Karkkilan seurakunnan keskiviikkokerhossa Pohjanpirtillä esiintyy tänään Karkkilan työväen naislaulajat.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeli”Tukea kristilliselle kasvulle kaikissa elämänvaiheissa” – Risto Huotari aloitti tehtävässään Suonenjoen kirkkoherrana
Seuraava artikkeliTietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana eksegeettien teos Raamatun muutoshistoriasta: ”Raamattu on maailman muokatuin kirja”

Ei näytettäviä viestejä