Kampin kappelissa etsitään hiljaisuutta ja kohtaamisia

KAMPIN_KAPPELI_98

Yhdelle Suomen vilkkaimmalle paikalle Helsingin linja-autoaseman kulmalle avataan toukokuun lopussa Kampin kappeli. Se on rakennettu hiljaisuuden ja kohtaamisen paikaksi, jossa seurakunta ja kaupunki toimivat yhdessä.

Kappelin toiminnassa on mukana sekä kirkon että kaupungin sosiaalitoimen työntekijöitä. Yhteensä työntekijöitä on kaksitoista.

– Pyrimme siihen, että täällä on aina kaksi kohtaamisen ammattilaista paikalla, sanoo Kampin kappelin pappi Nanna Helaakoski.

Keskustelukumppania kaipaaville ei ole toimistohuoneita ja vastaanottotiloja. Lasiseinäiseen aulaan voi tulla kuka tahansa ja työntekijä etsii jonkun rauhallisen keskustelupaikan jostain päin aulaa, Narinkkatorilta tai läheisestä kahvilasta.

Kun kappelin vieressä oleva piha valmistuu, sinne tuodaan muutamia penkkejä ja pöytiä.

– Meillä ei ole täällä valmiina papereita, suunnitelmia ja pöytiä. Pyrimme lähtemään ihmisten tarpeista käsin. Tänne saa tulla katsomuksesta riippumatta kuka tahansa, kappelin toiminnanjohtaja Tarja Jalli sanoo.

Työntekijät ovat yksin ja pareittain jo kiertäneet lähiympäristössä ja tarkkailleet ihmisiä. He yrittävät oppia pois asiakas-sanan käytöstä.

– Pyrimme kohtaamaan ihmisiä, jotka eivät käy sosiaalitoimistoissa, mutta jotka haluavat päästä keskustelemaan. Kaupungissa yksinäisyys voi olla suurempaa kuin missään muualla, kertoo sosiaaliohjaaja Marja Koskenalho.

Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi kappelissa järjestetään syksystä alkaen lyhyitä hartauksia. On mahdollista, että sama hartaus toistuu aamuisin kerran tunnissa. Jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia ei kappelissa järjestetä. Hiljaisuutta voi kappelista tulla etsimään milloin tahansa aukioloaikoina.

Lue lisää ja katso kuvia Kampin kappelista

Edellinen artikkeliSuomalaiset eivät hyväksy kuritusväkivaltaa
Seuraava artikkeliKatso kuvia ”kirkon Guggenheimista”

Ei näytettäviä viestejä