K-k:Helsinkiläisehdokkaat ovat homomyönteisiä

Vaalikoneen vastausten perusteella helsinkiläiset seurakuntavaaliehdokkaat ovat avaramielistä väkeä. Yhteensä 81 prosenttia vaalikoneen kysymyksiin vastanneista helsinkiläisehdokkaista kannattaa joko homoparien vihkimistä avioliittoon, heidän liittonsa kirkollista siunaamista tai liiton puolesta rukoilemista. Ehdokkaiden näkemyksiä listasi Kirkko ja kaupunki -lehti.

Homoasenteet ovat myös pääkaupungissa myönteisempiä kuin keskimäärin muualla valtakunnassa, jossa 72 prosenttia ehdokkaista oli tätä mieltä. Helsinkiläisistä ehdokkaista 62 prosenttia kannattaa homoparien vihkimistä tai siunaamista, kun valtakunnallisesti 48 prosenttia ehdokkaista olisi valmis samaan.

Helsinkiläisistä ehdokkaista 84,2 prosenttia vastasi kysymyksiin määräajassa, joten yhteensä 637 ehdokkaan mielipiteet on näin kartoitettu. Vaaleissa valitaan yhteensä 391 luottamushenkilöä Helsingin seurakuntien luottamuselimiin.

Homomyönteisimpiä kantoja Helsingissä esittivät niin naiset kuin miehetkin. Valtaosa nuorista oli homojen oikeuksien parantamisen kannalla. Odotetusti homomyönteisimmät ehdokkaat löytyvät Tulkaa kaikki -liikkeen ehdokaslistoilta.

Raamattunäkemykseltään valtaosa ehdokkaista suhtautuu Raamattuun liberaalisti. Heidän mielestään kirkon tulisi olla nykyistä joustavampi ja korjata käsityksiään uuden tiedon valossa.

Naispappeuson helsinkiläisille ehdokkaille itsestään selvyys. Yksittäisiä naispappeuden vastustajia löytyy muutamilta listoilta.

Puoluekannoiltaan ehdokkaat ovat pääosin sitoutumattomia. Reilusti yli kolmannes ilmoittaa, ettei koe minkään puolueen aatemaailmaan itselleen läheiseksi. Viime viikkoina TV2:n homoillan jälkeen julkisuudessa olleen kristillisdemokraattien puolueen kokee itselleen läheiseksi vain viisi prosenttia ehdokkaista. Kokoomuslaiset, sosialidemokraatit ja vihreät ovat puolueina varsin tasavahvoja ehdokkaiden joukossa.

Herätysliiketaustoiltaan ehdokkaat ovat varsin neutraaleja. Yli puolen ehdokkaista ei koe läheiseksi mitään herätysliikettä. Naispappeuden hyväksyvää ja homomyönteisyyttä osoittanut herännäisyys on suurin yksittäinen herätysliike ehdokkaiden joukossa.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu.

Vaalikone löytyy täältä.

Edellinen artikkeliSeurakuntavaalien äänestys alkaa tempauksin ympäri maata
Seuraava artikkeliEronneet kehotettiin uurnille Tulkaa kaikki -liikkeen vaaliavauksessa

Ei näytettäviä viestejä