Joe Bidenista uumoillaan katolisen kulttuurin piristysruisketta

LKS 20201109 (FILES) In this file photo former Democratic Presidential candidate Joe Biden removes his facemask as he arrives to speak at the Chase Center in Wilmington, Delaware, on November 4, 2020. - US President-elect Joe Biden on November 9, 2020 named the scientists who will lead his administration's response to the coronavirus pandemic, signaling his plans to prioritize Covid-19 from the outset. The advisory board will be led by three co-chairs: epidemiologist and former Federal Drug Administration (FDA) commissioner David Kessler, former surgeon general Vivek Murthy, and Yale public health professor Marcella Nunez-Smith, according to a statement from the Biden transition team. LEHTIKUVA / AFP Jim Watson

Amerikan katoliset piispat onnittelivat valittua presidenttiä ja varapresidentti Kamala Harrisia. Myös Kuopion piispa tviittasi.

Maailman kirkonjohtajien onnitteluja ei vielä alkuviikosta sadellut kovin runsaasti Yhdysvaltojen valitulle presidentille Joe Bidenille.

Catholic News Agency uutisoi, että USA:n katoliset piispat onnittelivat Joe Bidenia voitosta lauantaina.

”Katsomme, että Joseph R. Biden Jr. on saanut tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi Yhdysvaltojen 46. presidentiksi. Onnittelemme Bidenia ja toteamme, että hän liittyy edesmenneen presidentti John F. Kennedyn seuraan toisena Yhdysvaltojen presidenttinä, joka tunnustaa katolista uskoa. Onnittelemme myös senaattori Kamala D. Harrisia, josta tulee ensimmäinen varapresidentiksi valittu nainen”, Los Angelesin arkkipiispa ja katolisen piispainkokouksen presidentti Jose Gomez sanoivat julkilausumassaan.

Paavi Franciscuksen neuvonantajana toimiva isä James Martin puolestaan tviittasi: ”Tämä ei merkitse ainoastaan katolisen presidentin nelivuotiskautta, vaan myös sellaista katolisen kulttuurin piristysruisketta kansalliseen keskusteluumme, jota luultavasti ei ole nähty sitten JFK:n.”

Myös Amerikan kreikkalaisortodoksisen arkkihiippakunnan arkkipiispa Elpidophoros yhtyi onnitteluihin tviittaamalla: ”Amerikan kansa on puhunut. On aika tulla yhteen kansakunnan vuoksi. Onnittelut presidentiksi valitulle Joe Bidenille ja varapresidentiksi valitulle Kamala Harrisille. Rukoilemme heidän puolestaan ja presidentti Trumpin puolesta, jotta he yhteistyössä turvaisivat rauhallisen vallansiirron.”

Washingtonin episkopaalinen piispa Mariann Budde ja Washingtonin kansalliskatedraalin kirkkoherra Randy Hollerith onnittelivat Bidenia ja Harrisia yhteisessä julkilausumassa, kertoo Church Times -lehti.

”Aloitamme uudelleen yhteisen elämämme rispaantuneen kankaan korjaamisen”, he totesivat ja tarjoutuivat rukoilemaan valituille viisautta, armoa ja Jumalan läsnäolon tuntua edessä olevissa vaiheissa tehtävissä.

Presidentti Trumpille ja varapresidentti Pencelle he sanoivat rukoilevansasa Jumalan johdatusta, kun nämä jättävät virkatehtävät.

”Se, että olemme haavoittunut ja jakautunut kansa, ei ole uutinen. Kuitenkin vain yhdessä voimme kohdata edessä olevat valtavat haasteet”, Budde ja Hollerith totesivat.

Suomalaisista kirkonjohtajista Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen huomioi vaalituloksen tviittaamalla: ”Mietin, mitä sanoja tulee mieleen Bidenin voitosta? Huojennus. Helpotus. Odotus. Paluu ennustettavuuteen. Haasteita riittää yhä. Korkeimman siunausta maailman vaikutusvaltaisimpaan tehtävään.”

Lue myös:

Tällaiset ovat Mike Pencen ja Kamala Harrisin uskonnolliset taustat

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliSaila Munukka kirkkoherraksi Mänttä-Vilppulaan – seurakunnassa on jo naispuolisten kirkkoherrojen perinne
Seuraava artikkeliKommentti: Poliisi linjasi, kuinka kovaa lampaat saavat purra piispaa

Ei näytettäviä viestejä