Japanin lähettien tilannetta seurataan aktiivisesti

Suomalaiset lähetysjärjestöt ylläpitävät evakuointivalmiutta läheteilleen Japanissa, mutta eivät vielä ole lähteneet lisätoimiin. Keskiviikkona Sley ja Kylväjä ilmoittivat kotiuttavansa osan työntekijöistään. Suomen tunnetuin ydinasiantuntija, entinen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n puheenjohtaja, Olli Heinonen kertoi tänään Helsingin Sanomissa maasta poistumisen olevan yksinkertain tapa välttyä säteilyltä.

Kotimaa24 tavoitti Kylväjän työaluevastaavan, pastori Tapio Pokan juuri ennen lennon lähtöä Japaniin. Hänen on tarkoitus perille päästyään tavata lähettejä ja keskustella erityisesti ainoan lähettiperheen kanssa mahdollisesti evakuoinnista.Pokka kertoo, että Kylväjä on täydessä evakuointivalmiudessa erityisesti ainoan lähettiperheen, mutta myös ”sinkkulähettien” osalta. Pokka toteaa päätöksiä jatkotoimenpiteistä tehtävän, kunhan käsitys tilanteesta täsmentyy ja eri osapuolet ovat keskustelleet.

Lähetysjohtaja Pekka Huhtinen selvittää Kotimaa24:lle, että Sleyn aiemmin evakuoimista Japanin läheteistä ensimmäiset saapuvat Suomeen huomenna lauantaina ja toisen ryhmän on tarkoitus seurata ensi viikolla. Lisäksi noin tuhannen kilometrin päässä Tokiosta sijaitsevassa Kyushussa, jossa Sleyllä on myös lähettejä, tilannetta tarkkaillaan ja valmius evakuoimiseen on voimassa.

Kansanlähetyksen ulkomaisen työn johtaja Arto Hukari kertoo, että järjestön työntekijät ovat Koben seudulla kaukana pääkaupungista. He ovat tänään pitäneet lähettienkokouksen ja viestittäneet sen tuloksena koti-Suomeen tilanteen olevan heidän mielestääntoistaiseksi turvallinen.

Helluntaiherätyksen lähetysjärjestön Fidan lähetit ovat myös melko kaukana katastrofialueelta, Kiotossa.Järjestö seuraa, niin ikään tilannetta tarkkaan ja yhteydessä Japaniin on oltu viimeksi tänään. Fidan lähettiperheille on tarjottu mahdollisuutta poistua maasta, mutta toistaiseksi he eivät ole katsoneet turvallisuutensa edellyttävän lähtöä.

Edellinen artikkeliPiispana toiminut Kantola saatetaan nähdä Tuomiokirkon catwalkilla
Seuraava artikkeliKrusifiksit eivät ole ihmisoikeusrikkomus

Ei näytettäviä viestejä