Jaakko Hämeen-Anttilalle tietokirjailijoiden palkinto

Suomen tietokirjailijat ry:n Warelius-palkinto on myönnetty arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori, tietokirjailija Jaakko Hämeen-Anttilalle.

Suomen tietokirjailijat ry:n palkintoperustelut ovat seuraavat:

”Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila on arvostettu tutkija, opettaja ja tietokirjailija. Hänen kirjallinen tuotantonsa on laaja ja monipuolinen. Hämeen-Anttilan teosten joukossa on useita islamin historiasta Muhammadista nykypäivään saakka kertovia teoksia sekä islamin peruskäsitteitä kuten sunnilaisuutta ja shiialaisuutta selvittäviä kirjoja. Tällaisia ovat muun muassa Islamin käsikirja, Islamin monimuotoisuus ja Johdatus Koraaniin.”

”Nykymaailmassa on tavattoman tärkeää tarjota kansalaisille luotettavaa tietoa niin islamin uskonnon kuin arabikulttuurin peruspiirteistä. Ne auttavat esimerkiksi ymmärtämään, mitä on uutisvirrasta nousevien sanojen kuten jihad eli pyhä sota, fundamentalismi ja terrorismi taustalla. Samaa asiaa tukevat Hämeen-Anttilan suomentamat Koraani ja Gilgamesh-eepos. Hämeen-Anttila on suomentanut suuren määrän myös arabiankielistä runoutta, satuja ja tarinoita.”

”Jaakko Hämeen-Anttila on ahkera ja suosittu kommentaattori ja luennoitsija sekä maltillinen ja huumorintajuinen, syvällisesti asioihin perehtynyt keskustelija.”

Suomen tietokirjailijat ry palkitsee hänet ihmisten keskinäistä ymmärtämystä lisäävänä ja maailmanrauhaa rakentavana tietokirjailijana, joka liikkuu suvereenisti kirjallisuuden monilla kentillä. Warelius-palkinto on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Edellinen artikkeli9/11-iskussa kuolleesta papista katolisten homoseksuaalien esikuva
Seuraava artikkeliJouni Backman: Nollatoleranssi vihapuheelle

Ei näytettäviä viestejä