Itä-Häme: ”Jumalan lahjaa” – lääkäri jakoi rahaa keskellä kaupunkia

Heinolalainen ihotautilääkäri Simo Somerma oli varautunut lahjoittamaan 20 000 euroa sadan euron avustuksina. Yli puolet jäi jakamatta, kun paikalle tuli vain 80 ihmistä, kertoo Itä-Häme.
– Jotkut ilmeisesti luulivat, että kyseessä oli pila. Tai ehkä kaikki tarvitsevat eivät kehdanneet tulla keskellä kaupunkia järjestettyyn tapahtumaan, Somerma sanoo lehdelle.
 
Ilmaisjakelulehden ilmoituksessa oli kerrottu, että tarjolla oli pullakahvit ja 200 avustuskuorta pitkäaikaiseen talousahdinkoon joutuneille heinolalaisille perheille, eläkeläisille ja työttömille. Moni yllättyi, kun avustuskuoressa oli 100 euroa. Kyseessä oli kertaluontoinen tapahtuma.
– En ole avoin piikki johon voi vedota rahan tarpeessa. Jos joku ei tullut paikalle, niin en koe olevani siitä vastuussa. Jos joku minulta pyytää rahaa, niin sitten harkitsen tilanteen mukaan.
 
Jaettu raha oli työllä ansaittua, mitään pörssi- tai lottovoittoja lääkäri ei ole saanut.Mistään pohjattomasta rahasäkistä Somerma ei avustuksia jakanut, sillä kaikki on työllä ansaittua, tai saatua, kuten hän asian näkee.
 
– Jumalan lahjaa tämä kaikki on, Somerma kommentoi Itä-Hämeelle ja viittaa Jeesuksen sanoihin: ”Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. Autuaampi on antaa kuin ottaa”.
 
Kotimaa24 ei ole tavoittanut Somermaa tänään.
 
Itä Hämeen uutinen

Edellinen artikkeliKirkko ei kannata avioliittolain muuttamista
Seuraava artikkeliYle: 1700-luvun kivikirkkoon toimistotiloja?

Ei näytettäviä viestejä