Irlanti suunnittelee rippisalaisuuden murtamista hyväksikäyttötapauksissa

Irlannin valtio suunnittelee rippisalaisuuden murtamista lasten hyväksikäyttötapauksissa. Oikeusministeri Alan Shatterin esityksessä papit voisivat saada jopa viisi vuotta vankeutta, jos he eivät kerro poliisille rippituolissa kuulemistaan vakavista lapseen kohdistuvista rikoksista.

Asiasta kertoi The Irish Times.

Esitys julkaistiin vastauksena selontekoon, jossa tutkittiin hyväksikäyttötapausten käsittelyä Cloynen hiippakunnassa Etelä-Irlannissa. ”Cloynen selonteosta” käy ilmi, että hiippakunta jätti sille tehtyjä ilmoituksia tutkimatta eikä useimmissa tapauksissa ilmoittanut niistä poliisille. Myöskään katolisen kirkon omia ohjeita ei noudatettu.

– Piispan sauva tai papinkaulus ei saa pysäyttää maan lakeja, Irlannin pääministeri Enda Kenny sanoi. Hän myös vihjasi, että Irlanti saattaa sulkea suurlähetystönsä Vatikaanissa.

Katolisen kirkon edustajat sanoivat viime torstaina haluavansa lukea oikeusministerin esityksen ennen sen kommentointia. Jotkut edustajat korostivat kuitenkin rippisalaisuuden kunnioittamista ja sanoivat sen olevan maan lakien yläpuolella.

Edellinen artikkeliKalevi Lehtinen oli tunnettu julistaja kirkon marginaalissa
Seuraava artikkeliKysely: Etelän evankelikaalit pohjoisen evankelikaaleja optimistisempia

Ei näytettäviä viestejä