Irina Kaukinen valittiin Säkylä-Köyliön kirkkoherraksi – "Kuoronjohtajan ja kirkkoherran työssä on paljon samaa"

Irina Kaukinen valittiin Säkylä-Köyliön kirkkoherraksi. Kuva: Lassi Koivisto. Kuvat kirkoista: Creative Commons.

Säkylä-Köyliön seurakunta valitsi Irina Kaukisen kirkkoherrakseen selkeällä äänten enemmistöllä. Kaukinen sai kaiken kaikkiaan 758 ääntä. Toisena hakijana oli Tero Kuparinen, joka sai 205 ääntä.

Kaukinen kertoo olevansa kiitollinen selkeästä mandaatista.

– On hieno olo lähteä tekemään tätä työtä. Tuntuu siltä, että tässä seurakunnassa saan todella olla oma itseni. Tämä tuntuu kotiinpaluulta!

Sittemmin Säkylän kanssa yhdistynyt Köyliön seurakunta oli aikoinaan Kaukisen ensimmäinen virkapaikka kirkossa.

– Olin kahdeksan vuoden ajan kanttorina Köyliössä, josta siirryin 2001 samoihin tehtäviin Säkylän puolelle. Säkylässä syttyi into: tahdon lähteä opiskelemaan teologiaa!

2007 Kaukinen valmistui ja sai ensimmäisen papinpaikan tutusta Säkylän seurakunnasta.

– Siirryin urkuparvelta alttarille! Kun sitten papinsijaisuus loppui, palasin jälleen kanttoriksi. 2008 päädyin Pöytyälle ja sieltä Punkalaitumelle. Olen kuitenkin ollut Säkylässä aktiivisena silloinkin, kun työskentelin muualla. Seurakuntalaisena ja luottamushenkilönä sain seurata seurakunnan arkea ja elämää.

– Vaikka olin välillä kuusi vuotta poissa, on minulla silti ollut toinen jalka Säkylässä. Sydämeltäni olen ehdottomasti säkyläläinen.

"Tehtävänämme on saada eriääniset ihmiset kulkemaan kohti samaa päämäärää"

Kaukinen kertoo, että hänen kutsumuksensa kirkon työhön on ajan myötä vain vahvistunut.

– Jo kanttorina toimiessani koin voimakasta kutsumusta ihmisten rinnalla kulkemiseen. Uskon, että kirkolla on paljon annettavaa ihmisille.

Kaukinen kokee, että hänen taustansa kirkkomusiikin ammattilaisena on antanut hänelle valmiuksia myös seurakunnan johtotehtäviin.

– Kuoronjohtajan ja kirkkoherran työssä on paljon samaa. Meidän tehtävänämme on saada eriääniset ihmiset kulkemaan kohti samaa päämäärää. Myös Säkylä-Köyliössä on kuljettava kohti yhteistä pöytää.

Uusperheessä elävä Kaukinen on erityisen iloinen siitä, että myös hänen poikansa on rakentamassa samaa seurakuntaa.

– Lapseni ovat kasvaneet seurakunnan piirissä. Samalla kun minut valittiin kirkkoherraksi, valittiin poikani jatkokaudelle kirkkovaltuustoon! Kiitollisuuteen riittää aiheita.

Tulevaan työhönsä Kaukinen saa voimaa kirkon sanomasta.

– Meillä on valtava sanoma: toivo, joka antaa voimaa. Jumalassa on minunkin syvin voimavarani.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!