Ihmisoikeusliitto vaatii kuntavaalien kampanjointia ilman rasismia

Ihmisoikeusliitto toimitti eilen keskiviikkona eduskuntapuolueille äänestäjien vetoomuksen rasismista vapaiden kuntavaalien puolesta. Kaikkiaan 3 664 ihmisen allekirjoittamassa vetoomuksessa vaaditaan, että kuntavaalit käytäisiin ilman rasistisia kirjoituksia, ilmaisuja tai muuta rasistista toimintaa.

Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisen peruskirjan. Puolueet ovat sitoutuneet siihen, etteivät ne julkaise tai levitä ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä lietsovia näkemyksiä. Lisäksi ne ovat luvanneet puuttua kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen.

– Poliitikoilla on erityinen vastuu toiminnastaan. On positiivista, että useat puolueet ovat viime aikoina torjuneet rasistisia ulostuloja tehneitä ehdokkaita ja siten vahvistaneet rasisminvastaisia sitoumuksiaan, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila liiton tiedotteessa.

Ihmisoikeusliitto on vaikuttanut jo pitkään puolueiden suuntaan, jotta nämä edistäisivät yhdenvertaisuutta. Järjestö sitoutti puolueita peruskirjaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2003.

– Nyt haluamme välittää laajan viestin myös äänestäjiltä. Monet ihmiset ovat järkyttyneitä politiikassa mukana olevien tai siihen pyrkivien rasistisesta kielenkäytöstä. Tällaiselle halutaan nyt stoppi, sanoo Mattila.

Ihmisoikeusliitto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vuonna 1979 perustettu yleinen ihmisoikeusjärjestö, joka seuraa kokonaisvaltaisesti Suomen ihmisoikeustilannetta.

Lue myös:

Ihmisoikeusliitto: Puolueilta tarvitaan kovempia keinoja rasismin torjuntaan

Edellinen artikkeliNuorisotyöntekijä: Erityisnuorisotyön asenne kuuluu jokaiselle kristitylle
Seuraava artikkeliIkivanha kivikirkko valittiin Lohjalla vuoden digitalisoitujaksi

Ei näytettäviä viestejä