Helsinki Pridella jälleen uskonto­taustaisia kumppaneita, Seinäjoki Pridessakin kirkollista ohjelmaa

Paraikaa vietettävällä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Helsinki Pride -viikolla on tälläkin kertaa muutamia uskontotaustaisia yhteistyökumppaneita. Sunnuntaihin 4.7. saakka kestävä tapahtuma toteutetaan hybridimuotoisena: osa tilaisuuksista järjestetään kokoontumisrajoitusten mukaisesti ja osa virtuaalisesti.

Uskonto- ja katsomustaustaiselta kentältä Helsinki Priden yhteisökumppaneita ovat tapahtuman verkkosivujen mukaan Uskontojen Uhrien Tuki ry, Ev.-lut kirkko pääkaupunkiseudulla, Diakonissalaitos ja Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei ole tänä vuonna tapahtuman virallinen tukija. Kaksi vuotta sitten Kirkkohallituksen johtoryhmä teki päätöksen kirkon virallisesta kumppanuudesta Helsinki Priden kanssa. Päätöstä seurasi kohu, joka johti muun muassa julkiseen kirjeenvaihtoon kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) ja arkkipiispa Tapio Luoman välillä sekä Päivi Räsäsen tviittiin, josta on sittemmin nostettu syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Viime vuonna ja tänä vuonna vastaavaa yhteistyökumppanuutta ei ole solmittu.

Seurakunnat, seurakuntayhtymät ja järjestöt sen sijaan tekevät itse päätöksen osallistumisestaan Pride-viikolle. Pääkaupunkiseudulla seurakunnat ovat järjestäneet ja järjestävät keskustelutilaisuuksia, vertaistapaamisia, messun ja hartauden. Herättäjä-Yhdistys piti jo perinteeksi muodostuneet Sateenkaariseurat.

Tällä viikolla Pride-tapahtumia toteutetaan myös useilla pienemmillä paikkakunnilla. Esimerkiksi Seinäjoella on Keskustorilla nähtävillä taiteilija Liisa Seppälän ”Kymmenen käskyä kirkolle” -taidenäyttely. Samassa paikassa järjestetään lauantaina paneelikeskustelu kirkon suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Helsinki Pridella jälleen uskontotaustaisia kumppaneita, Seinäjoki Pridessakin kirkollista ohjelmaa

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Miten Radiomafia liittyy asiaan? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliPiispa­ehdokkaan tukilomake ilmestyi Lapuan tuomio­kirkko­seurakunnan koti­sivuille – Matti Salomäen mukaan kyseessä oli erehdys

Ei näytettäviä viestejä