Helsingin seurakuntayhtymä irtisanoutui Älä alistu -kampanjasta

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto otti eilen kantaa Nuotta-lehden ja kuuden järjestön taannoiseen Alä alistu-kampanjaan.Kannanoton mukaan Helsingin seurakuntayhtymällä ei ole taloudellisesti eikä muutenkaan mitään tekemistä kampanjan kanssa.

Kannanotossa todetaan myös, ettei seurakuntayhtymä hyväksy kyseistä kampanjaa eikä muutakaan sellaista toimintaa, joka ei kunnioita kristillisen lähimmäisenrakkauden edellyttämiä perusihmisoikeuksia. Niiden vastaista on kirkkoneuvoston mukaan esimerkiksi ihmisten painostaminen tai syrjiminen seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Aloite kannanottoon tuli yhteisen kirkkoneuvoston jäseniltä ja neuvosto hyväksyi sen yksimielisesti.

Helsingin seurakuntayhtymä on jo neljä vuotta sitten päättänyt, että se ei kanavoi lähetystyöhön annettavia määrärahoja Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kautta, joka on yksi kampanjan takana olleista järjestöistä. Tuolloinen päätös perustui siihen, että järjestö suhtautuu kielteisesti naispappeuteen.

Eilisen kannanoton yhteydessä käydyssä keskustelussa kosketeltiin sitäkin, pitäisikö avun kanavoiminen lopettaa myös muiden sellaisten järjestöjen kautta, joilla on ongelmia perusihmisoikeuksien kunnioittamisessa. Mahdolliset tätä koskevat päätökset tehdään kuitenkin vasta myöhemmin talousarvion valmistelun yhteydessä.

Edellinen artikkeliSuomen sosiaalifoorumissa pohditaan oikeutta ja kohtuutta
Seuraava artikkeliSimo Peura:”Nyt jäitä hattuun”

Ei näytettäviä viestejä