Hamina Tattoossa ekumeeninen seppeleenlasku – Trinidad ja Tobagon sotilassoittokunta soittaa steelpan-rumpuja

Ekumeeninen seppeleenlasku kuuluu tällä viikolla 11.–16.7. vietettävän sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoon perinteisiin. Sotien uhreja muistaessa nousee tänä vuonna esiin väistämättä solidaarisuus Ukrainalle.

– Hamina Tattoo kutsuu yhteen ihmisiä monista kulttuureista ja kansallisuuksista sekä eri kirkko- ja uskontokunnista. Ekumeenisen ja uskontojen välisen seppeleenlaskun myötä kokoonnumme kunnioittamaan sodissa kaatuneiden ja sotien uhrien muistoa, kenttärovasti Markus Korpela toteaa.

– Seppeleenlaskun päätteeksi eri uskontokuntien ja kirkkokuntien rauhanviestit ovat ajankohtaisia ja tarpeellisia myös Euroopassa, kun Ukraina parhaillaan puolustautuu Venäjän laitonta hyökkäystä vastaan ja taistelee olemassaolostaan itsenäisenä valtiona ja kansakuntana.

Seppele lasketaan perjantaina 15.7. Haminan sankarihautausmaalle.

Mukana seppeleenlaskussa ovat tänä vuonna anglikaaninen, juutalainen, luterilainen ja ortodoksinen seurakunta sekä islaminuskoa edustava tataariyhteisö.

Tilaisuudessa puhuvat apulaislääninrovasti Tuomas Mäkipää, kirjailija Daniel Katz, kenttäpiispa Pekka Särkiö ja piispa Sergei. Suomen Islam-seurakunnan ja tataarien seppeleen laskija on Varol Abdrahim.

Osallistujatahojen yhteisen seppeleen lisäksi lähetetään seppeleet Helsinkiin laskettaviksi Juutalaisten hautausmaalle sekä Tataarien hautausmaalle.

Tilaisuudessa esiintyy eri maiden soittokunnista koottu suurorkesteri. Trinidad ja Tobagon sotilassoittokunta, jonka erityispiirteenä ovat steelpan-rummut, avaa tilaisuuden. Tapahtuman päättää Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesterin iltasoitto.

Tilaisuus alkaa perjantaina 15. heinäkuuta kello 12.00 Raatihuoneentorin varrella sijaitsevan Johanneksen kirkon edestä ja kestää noin 30 minuuttia. Sateen sattuessa tilaisuus siirretään sisälle kirkkoon.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliPiispa emerita Irja Askolasta ilmestyy jo toinen elämäkerrallinen kirja vuoden sisällä – Miksi?
Seuraava artikkeliKolumni: Intiimi ja luottamusta vaativa hetki – esirukouksesta voi myös kieltäytyä

Ei näytettäviä viestejä