”Haluan rakentaa avointa, inhimillistä ja armollista yhteisöä”

Kerro lyhyesti itsestäsi. Kuka olet ja miltä paikkakunnalta? Millaisessa luottamustehtävässä palvelet?

Olen Lea Sornikivi Lohjalta. Toimin Tulkaa kaikki – liikkeen ryhmässä Lohjan kirkkovaltuustossa sekä kirkkoneuvoston varajäsenenä. Lisäksi vaikutan varsinaisena jäsenenä julistus ja aikuistyön toimikunnassa sekä kolmessa muussa toimikunnassa varajäsenenä. Kuulun myös Espoon hiippakunnan luottamushenkilökoulutuksen työryhmään.

Miksi lähdit seurakunnan luottamushenkilöksi? Mitä haluat saada aikaan, mihin haluat vaikuttaa?

Olin jäänyt juuri eläkkeelle ja halusin elämääni uutta sisältöä sekä mielenkiintoista opittavaa. Kaipasin ympärilleni uusia ihmisiä ja mahdollisuuden auttaa mielekkäästi. Haluan toimia seurakunnan hyväksi ja haluan elää kirkon sisällä yhteisössä. Luottamushenkilönä haluan olla mukana kehittämässä avointa ja inhimillistä ihmisten yhteisöä sekä armollista kirkkoa, joka näkyy kaupunkilaisten keskellä ja heidän elämässään.

Kuinka kauan olet palvellut seurakunnan luottamustehtävissä?

Olen ollut luottamushenkilönä vasta kolme vuotta, mutta seurakunnassa olen ollut aktiivisesti mukana jo nuoruudesta lähtien. Aikanani toimin seurakunnassa jonkinlaisena vapaaehtoisena nuorisotyöntekijänä.

Millaiset ominaisuudet ovat luottamushenkilölle tärkeitä? Kenelle tehtävä sopii?

Olen tässä oppinut matkan varrella, että luottamushenkilön on hyvä olla aika utelias seurakunnan asioissa ja solmia luottamukselliset suhteet muihin luottamushenkilöihin ja puheenjohtajiin. Luottamushenkilölle on eduksi tuntea suurin osa seurakunnan työntekijöistä sekä myös erilaiset työmuodot. Pitää olla melkoisen rohkea, ja on hyvä jos uskaltaa kysyä ja kyseenalaistaa erilaisia asioita. Verkostoitumisen taito on tärkeä, samoin taito tehdä yhteistyötä eri tavoin ajattelevien kanssa.

Mitä ajattelet uskonnon ja politiikan yhdistämisestä?

Seurakunnan luottamustoimi on erilainen kuin kunnan tai valtion. Seurakunta on pienempi yhteisö sekä myöskin hengellinen yhteisö.

Mikä on ollut sinulle vaikein tehtävä tai päätös luottamushenkilönä? Entä mieluisin?

Noiden talousasioiden käsittely nyt ei aina ole niin mielenkiintoista, vaikka tärkeää onkin. Kun asiat on oikein hyvin valmisteltu, ja niitä pitäisikin voida valtuustotasolla meidän luottamushenkilöiden mielestä muuttaa, niin se prosessi ei kovin helposti käy. Hyvin valmisteltujen asioiden väliin ei ole helppo mennä.

Parasta on, kun valtuuston tahto toteutuu, ja saamme jonkun meille luottamushenkilöille tärkeän asian läpi.

Mitä kirkon jäsenyys sinulle merkitsee?

Kirkko ja seurakunta ovat suuri osa omaa elämääni. Haluan toimia hyvän puolesta, onpa kirkko sitten olemassa tässä muodossa tai jossain toisessa.

Oletko mukana jossain seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa? Missä?

Olen toisena vetäjänä seurakunnassamme toimivassa sururyhmässä. Toimin myös kirkkoväärtinä ja ehtoollisavustajana sekä erilaisissa toimikuntien asettamissa projekteissa, missä nyt tarvitaan.

Edellinen artikkeliTarinoita luonnosta – kuinka lajit oikeasti syntyivät!
Seuraava artikkeliSuomalainen You Tube -hitti: Siltoja sydämistä sydämiin

Ei näytettäviä viestejä