Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, joka koski kirkkovaltuuston päätösten mitätöimistä Vantaalla

Neljä Tulkaa kaikki -liikkeen edustajaa valitti Helsingin hallinto-oikeuteen Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston kokouksesta, joka pidettiin 4.6.2019. Heidän mukaansa kokous oli kutsuttu koolle väärin ja kaikki sen päätökset tuli mitätöidä.

Kokouksessa tehtiin kaksi päätöstä, jotka herättivät laajempaa mielenkiintoa. Toinen koski pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -mediayhteistyösopimuksen irtisanomista, toinen puolestaan Vantaan ja Helsingin seurakuntien omistamien Lehtisaaren asuntotonttien maanvuokrasopimuksen ehtojen muuttamista eli vuokrien korottamista.

Hallinto-oikeus jätti tutkimatta Lehtisaarta koskevan valituksen. Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomista koskenut valitus hylättiin.

Hallinto-oikeus toteaa päätöksessään lisäksi, että ”kirkollisvalitusta ei saa tehdä tarkoituksenmukaisuusperusteella”.

Uusi sopimus auttaa kustannusten hallinnassa

Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala sanoo, että Kirkko ja kaupungin sopimuksen irtisanominen oli aikanaan ”kipeä mutta tarpeellinen”. Hintsalan mukaan irtisanomista seurannut uusi, vuoden 2021 alusta voimaan tullut pääkaupunkiseudun median yhteistyösopimus mahdollistaa kustannusten hallitsemisen aikaisempaa paremmin.

– Esimerkiksi ilmestyvien numeroiden määrää voidaan kaupunkikohtaisesti varioida. Tänä vuonna 2021 Kirkko ja kaupunki -printtilehti ilmestyy jäsenille kaikissa kaupungeissa 20 kertaa vuodessa. Jäsenille tullaan tarjoamaan kokonaan digilehteen siirtymistä vuoden 2021 aikana, Hintsala sanoo.

Lue myös:

Kirkko ja kaupunki: Neljä vantaalaisvaltuutettua valittanut kokouksesta, jossa Kirkko ja kaupunki -yhteistyö irtisanottiin

Pääkaupunkiseudun seurakunnat jatkavat Kirkko ja kaupunki -yhteistyötä

Ratkaisu tuli: Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti irtisanoa Kirkko ja kaupunki -sopimuksen

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkkosalista tulee kaupungin rokotuskeskus Kaarinassa – ”Jokaisen on kannettava kortensa kekoon”
Seuraava artikkeliPiispat haluavat, että pappisvirkaa koskeva varoitus säilyy kirkkolaissa varoituksena – ”Muistutus antaisi lievemmän vaikutelman”

Ei näytettäviä viestejä