Hajjar: Islamilainen valtio vahingoittanut muslimien mainetta

Helsingin poliisi isännöi maanantaina suomalaisten sunneja ja shiioja edustavien islamilaisten järjestöjen tapaamista. Sunnalaisen Suomen Islamilaisen Neuvoston imaami Anas Hajjar pitää tapaamista onnistuneena.

– Keskustelutilaisuus oli hyvä. Saimme asioita eteenpäin ja pääsimme tutustumaan toisiimme, poliisitoimintaan, kaupungin nuorisotoimintaan ja kouluterveydenhuoltoon. Tutustuimme samalla toistemme mielipiteisiin ja siihen mikä askarruttaa. Kysymys oli luottamuksen lisäämisestä, Hajjar sanoo.

Hajjarin mukaan Suomessa sunnien ja shiiojen välillä ei ole tapahtunut maailmalla nähtyä jännitteiden kiristymistä. Jatkossa yhdistyksen pyrkivät hänen mukaansa lisäämään sisäistä tiedottamista ja keskustelua.

– Jos on huolia esimerkiksi jonkun käyttäytymisestä, huolesta pitää kertoa eteenpäin yhdistysten puheenjohtajille eikä pitää sitä vain omana tietona.

Mitä ajattelet siitä, että tavallisilta muslimijärjestöiltä kysytään jatkuvasti kantoja Islamilaisen valtion toimintaan Irakissa ja Syyriassa?

– Lehdistö on ilmeisesti löytänyt jotakin myyvää ja yrittää ratsastaa sillä. Tämä ei ole ainoa konflikti maailmalla eivätkä nämä kyseiset suomalaiset ole ainoita suomalaisia, jotka ovat lähteneet konfliktialueille. Lähtijöissä monenlaisia. Kaikki eivät osallistu taisteluihin vaan osa on humanitaarisessa työssä.

Islamilainen valtio on Hajjarin mukaan vahingoittanut muslimien mainetta.

– Ei valtioita näin perusteta. Toiminta, jota siellä on nähty, sotii islamilaisia periaatteita vastaan. Se on ollut vahingollista muslimeille, muslimien maineelle ja islamin maineelle. He ovat yrittäneet kaapata nimen, jota he eivät omista ja yrittävät sillä tavalla tehdä propagandaa oman asiansa puolesta mikä aiheuttaa suurta vastarintaa ympäri maailmaa. Valtaosa islamilaisista oppineista vastustaa tätä, Hajjar sanoo.

Edellinen artikkeliKirkolle oma ympäristökasvatuspalkinto
Seuraava artikkeliPatriarkka Kirill sai lahjaksi hävittäjän

Ei näytettäviä viestejä