Haapajärvi järjestää Herättäjäjuhlat 2013

Vuoden 2013 Herättäjäjuhlat oli alun perin tarkoitus järjestää Mikkelissä, mutta niiden järjestämiselle siellä ei katsottu olevan riittävästi edellytyksiä. Esimerkiksi juhlapaikan valinnasta ei päästy yksimielisyyteen.

– Tiedustelu valmiudesta järjestää juhlat jo 2013 tuli yllätyksenä, mutta kun kaupunkikin näytti asialle vihreää valoa, otimme haasteen vastaan, sanoo Haapajärven kirkkoherra Kari Tiirola.

Haapajärven seurakunta on pieni, joten budjetista tuleva taloudellinen panostus ei voi olla kovin suuri ja painopiste on talkootyössä, kertoo Tiirola. Pienellä paikkakunnalla tällainen tapahtuma on kaikkien yhteinen asia.

Herättäjäyhdistyksen päätoimikunta päätti juhlien järjestämisestä lauantaina 4.9.  Haapajärven seurakunta ja kaupunki sekä Herättäjäyhdistyksen paikallisosasto olivat tehneet anomuksen juhlien järjestämisestä jo muutama vuosi sitten.

Kalajokilaakso on herännäisyyden ydinaluetta, joten talkooapua odotetaan myös naapurikunnista. Haapajärvellä on runsaat 7600 asukasta ja talkoolaisia arvioidaan tarvittavan noin 1300. Vieraita juhlille odotetaan 30 000 - 40 000.

– Nivalasta kerrotaan, että siellä on saanut jo pidätellä innokkaita talkoolaisia, naurahtaa Tiirola ja muistuttaa että haapajärveläiset olivat auttamassa Kiuruveden juhlien järjestämisessä viime kesänä.

Haapajärvellä on järjestetty Herättäjäjuhlat kerran aikaisemmin, vuonna 1916. Ensi vuonna herättäjäjuhlat pidetään Oulussa ja vuonna 2012 Isossakyrössä.