Facebook-kampanja houkutteli lisää kirkkomusiikin opiskelijoita

urut205

– Olen myös lähettänyt kaikkien musiikkioppilaitoksien pianonsoitonopettajille rekrykirjeen. Info kirkkomusiikin opiskelusta pitää kohdistaa toisella tavalla kuin yleisesti musiikin opiskelijoille tai kirkon alaa opiskeleville, kertoo kirkkomusiikin työalasihteeri Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen Kirkkohallituksesta.

Työ on tuottanut hedelmää ainakin Sibelius-Akatemian yhteishaussa. Kirkkomusiikin maisterikoulutukseen tuli selvästi aiempaa runsaammin hakemuksia. Aloituspaikkoja on 30 ja hakijoita 69.

– Ammattikorkeakoulujen haku on vielä käynnissä, joten hakijoiden kokonaismäärä ei ole vielä tiedossa,  sanoo Harjunmaa-Hannikainen.

Lähes kaikki kirkkomusiikkikoulutuksesta valmistuneet työllistyvät. Eläköityminen varjostaa alan tulevaisuudennäkymiä.

– Viime vuosina on tullut useita alan vaihtajia. Monet ovat huomanneet kanttorintyön monipuolisuuden. Siinä voi toteuttaa sekä muusikkoutta, että pedagogiaa samassa hommassa, sanoo Harjunmaa-Hannikainen.

– Jos hakijamääriä vertailee muuhun kirkolliseen tai musiikin alan koulutukseen, täytyy muistaa, että kirkkomusiikki on erityinen. Siinä pitää olla pitkällä musiikillisesti hakuvaiheessa ja lisäksi suhtautua kirkkoon myönteisesti.

Edellinen artikkeliUskovaisten äänet jakautuvat tasaisesti eri puolueille
Seuraava artikkeliOrtodoksisen papin perheen kuuluttava kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä