Espoon äänestysprosentti voi harpata viisi prosenttiyksikköä

2160 espoolaista kävi äännestämässä seurakuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Edellisissä vaaleissa äänestäjiä oli yli 600 vähemmän. Ennusteen mukaan Espoon äänestysprosentti saattaa nousta lähelle 15 prosenttia, kun se neljä vuotta sitten oli 10,2.

2 700 henkilöä kävi äänestämässä ennakkoon Helsingissä. Määrä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin neljä vuotta sitten. Monet kertoivat äänestävänsä seurakuntavaaleissa ensimmäistä kertaa.

Tampereella antoi äänensä 1868 henkilöä. Syksyn 2006 seurakuntavaaleissa ensimmäisenä vaalipäivänä ääniä annettiin 1455.

Vantaalaisissa ennakkoäänestyspaikoissa äänesti ensimmäisenä vaalipäivänä noin 1300 ihmistä. Edellisissä vaaleissa ensimmäisen päivän tulos Vantaalla oli noin 700.

Jyväskylässä ääniä annettiin tänään 1417 kappaletta.

Oulussa ja Yli-Iissä 1.11. äänensä antoi 1267 äänioikeutettua. Viime vaaleissa ensimmäisen päivän äänisaalis oli hieman pienempi, 1226. Oulussa ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestysmahdollisuus oli myös yliopistolla ja kahdella lukiolla, joissa äänesti 133 ihmistä.

Turussa ensimmäisen vaalipäivän äänisaalis jäi hieman alle neljän vuoden takaisten vaalien vilkkaimmasta ennakkoäänestyspäivästä.

Edellinen artikkeliMikko Heikka, onko KD kirkolle ongelma?
Seuraava artikkeliOulussa ateisti seurakuntavaaliehdokkaana

Ei näytettäviä viestejä